Jump to content
Sykepleiediskusjon

Anestesiutdanning


Noaswixe

Recommended Posts

  • 2 months later...

Slenger meg på her, jeg er ferdig utdannet sykepleier neste sommer, og ønsker å finne ut av hva som er "greia" med opptakk i anestesisykepleie.

1: Har hørt at gjennomsnittsalderen for å komme inn på utdanningen er i overkant av 40 år(jeg er 24), vil dette påvirke når jeg søker opptak om 2-3 år?

2: Det skal dokumenteres 100% stilling i 2 år på en "aktuell avdeling" som passer fagfeltet anestesi. Hvilke avdelinger er dette? Hvordan får jeg jobb på opr. når jeg ikke er anestesisykepleier, eller lignende?

3: De 25 prosentene som søker basert på karakter og ikke utdanningsstillinger knytta til sjukehus, hvordan ordner de det med praksisperioden? Ordner skolen det(den perioden man skal jobbe i arbeidet med masteroppgaven, samt andre praksiser).

4: Dere som eventuelt er anestesisykepleiere: Trives dere i jobben deres?

 

Har vært så heldig at jeg har fått lov til å hospitere med anestesien på sykehuset der jeg jobber men ingen av de kunne svare særlig godt på mine spm, da det var lenge siden de var ferdig utdannet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1. Tja, på en måte, for man får poeng for år med relevant erfaring. Max 5 år (=5poeng). Ellers er det karakterer som teller.

2. Relevant erfaring betyr ikke anestesierfaring, det betyr at du har jobbet som sykepleier. Selv psykiatri teller.

3. Praksisen ordnes vel på samme måte for alle tror jeg...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Det kreves minimum to år i full stilling som sykepleier ved somatisk avdeling i primærhelsetjenesten, dette kan være hvilken som helst avdeling innen somatikk. Utover de to årene får man ved de fleste studiesteder ekstrapoeng for hvert år man har jobbet på "relevant" avdeling for anestesiurdanning.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy