Jump to content
Sykepleiediskusjon

Tvilling

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

About Tvilling

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,755 profile views
 1. https://sykepleien.no/reportasje/2016/04/sykepleie-bak-laste-dorer
 2. Blodprøvetaking i praksis - bruker jeg en del når jeg har laboratoriearbeid på jobb. Denne synest jeg beskriver kort og konsist! Akkurat hva man trenger av info! Anbefales
 3. Heisan! Jeg var i samme situasjon som deg for noen år siden, men jeg kan love deg at når du først er startet på studiene er det blitt en " normal" hverdag som du helt sikkert ikke kommer til å hoppe av.... Jeg er nå ferig utdannet sykepleier og jeg angrer ikke en dag på at jeg bestemte meg for å ta studiet. Når jeg tenker tilbake på den første perioden, så skjønner jeg ikke at jeg orket, men det er rart med det: Når man er midt i det, så tenker man ikke særlig på det...... Mine praksiser inkluderte ikke barn.....mulig det hadde vært noe mer utfordrende å komme gjennom....... Ønsker deg lykke ti! Håper du fortsatt har plassen og ikke har sagt den fra deg...det er da ikke lenge til du begynner på studiet:-)
 4. Heisan! Jeg jobber i 100% stilling i Fengselshelsetjenesten og har full annsenitet. Brutto i året har jeg ca 420 000. Jobber hver 4.helg:-)
 5. Tvilling

  Ferie

  Ja, studiet er ganske krevende, og det er ikke lagt opp til at man kan feriere så mye.....da jeg gikk 3 året, hadde jeg lovet min datter en "jentetur" til Kreta som belønning for hennes tålmodighet gjennom årene mine på skolen. Jeg la da opp til en ukes ferie i en praksisperiode. Jeg snakket med min kontaktspl og snakket deretter med praksisveileder på skolen. Det gikk helt fint så sant det var en uke der det ikke var lagt opp til annet enn "vanlig" praksis. I undervisningsdelen på skolen, er det mange dager som er obligatoriske og fraværsliste sendes rundt i forelesningssalen. Da er det kjedelig å få for mye fravær som gjør at du enten står i fare for å ikke få modulen bestått, eller "straffearbeid" for at du ikke var tilstede i undervisningen. Men med planlegging i god tid går det meste, og det ordner seg sikkert med en uke ferie....det går jo også an å ta av noen av dagene du har fri i forbindelse med jul/påske Lykke til med studiene!!
 6. Du bør prøve å spesifisere i problemstillingen hvilken form for demens du har tenkt å ha fokus på. Er det hos yngre eller eldre? Mann eller kvinne? Er det i institusjon/i hjemmet? Alt som du klarer å "spisse" til, hjelper det i søk av litteratur og drøfting. Det skjer også at oppgaven får et annet fokus etter hvert som du jobber med oppgaven, men da kan du endre litt på problemstillingen underveis... Lykke til!
 7. Husk at sykepleiefaget er mye mer enn bare sykehus og sykehjem! Hjemmesykepleien "styrer" du mer selv, selv om tempoet til tider kan være noe høyt! Det viktige for deg er å finne en arbeidsplass som du trives på, uansett hvor det måtte være..... Hilsen en som er sykepleier i fengsel (kan anbefales!, spennende og utfordrende!)
 8. Heisan! Jeg var ferdig utdannet fra Haraldsplass i fjor sommer. Jeg er heller ikke kristen, og det er helt uproblematisk å være student der, selv som ikke-kristen. Man skal respektere verdiene skolen har, men jeg kan love deg at det ikke er et problem. Skolen er oversiktlig og bare ca 75 studenter på hvert kull. Dette gjor at man kan bli sett og hørt som student! Jeg vet at enkelte skoler har hatt problemer med å skaffe gode praksissteder. Haraldsplass har jo tett samarbeid med Haraldsplass sykehus som ligger like ved, der vi også overtar ulike avdelinger i 2 dager som 2.årsstudent, noe som er veldig kjekt! Haraldsplass har i flere år hatt ord på seg for å være en av landets beste sykepleierskoler! Det er også arbeidsgivere som har uttalt at sykepleiere fra Haraldsplass er "merkevare":-) Slå den!! Jeg ønsker deg lykke til med studiene......kan trygt anbefale Haraldsplass som studiested
 9. Heisan! Jeg skjønner hvordan du tenker....jeg gjorde akkurat det samme da jeg startet på deltidsstudiet i 2005 . Jeg hadde da som deg: mann, barn på 3 og 6 år og var veldig spent på hvordan det skulle gå med de ulike kravene som man må gjennom på studiet. Men jeg kan love deg: Man blir ekspert på å utnytte tiden man har. Dessuten jobber man til tider bedre, under press..... Jeg var 35 år da jeg begynte, sa opp jobben som hjelpepleier og jobbet kun ekstravakter under studiet. Det er ikke helt enkelt å omstille seg til student, men etter hvert så ser man at det faktisk er en herlig tilværelse:-) Det er en kabal å få opp, og studiet er krevende, men det er noe med at når man står midt i det så takler man det. Det er heller når man er ferdig, man tenker: Herlighet, hvordan klarte jeg det??? Jeg gikk over til fulltidsstudie etter 1. studieår, og jeg syntes faktisk at det var lettere å være student da. Jeg var ferdig i fjor sommer og er kjempestolt over det jeg har prestert gjennom studiene, vitnemålet var over gjennomsnittet og jeg er nå sykepleier i 100% stilling. Jeg er sikker på at du aldri kommer til å angre om du tar sykepleien. Du vil nok angre mer på å ikke ta sjansen!! Jeg ønsker deg masse lykke til!!
 10. Hei igjen! Det er flott at du allerede har tenkt ut hva du skal ha i oppgaven din, men du må nok velge ut hva/hvilke områder du ønsker å fordype i oppgaven. Det du nevner du ønsker å ta med er alle relevante ting, men det blir for mye i fht oppgaven. Du må velge noen felt som du kan gå mer i dybden av, i stedetfor å skrive litt om "alt. Jeg skrev selv oppgave om postoperativ smertelindring til rusmisbruker, og hvilke utfordringer vi som sykepleiere kan møte....et veldig spennende fagfelt.! Du finner mye interessant lesestoff både på nett/bøker...finn artikler skrevet av Margo McCaffery - en sykepleier som har skrevet mye om smertelindring:-) Lykke til !!
 11. Har diverse bøker til salgs om du er interessert.....send hva du ønsker og jeg sjekker om jeg har dem.....
 12. Jeg tror kanskje at jeg hadde kuttet ut ordene "best mulig"....det holder egentlig å skrive: Hvordan gi sykepleie til pasient med kroniske smerter, slik at pasienten får opplevelsen av forståelse og respekt?
 13. Jeg synest du er tøff jeg! Det er ikke alltid like lett å ta slike valg.... Jeg har ca 40 000 kroner brutto hver måned og jeg jobber 2.skift med hver 4.helg. Jeg har 100% stilling og full ansenitet....Klager ikke....
 14. Slik tenker jeg: først må du finne ut hvor mange meter Bård sykler i min. 7 m x 60 = 420 meter i minuttet. Det er 60 min i en time. Han sykler da: 420 m x 60min/t = 25200 m/t : 1000 m/km = 25,2 km/t Tror dette kan være riktig, eller hva? He, he - måtte tenke litt
 15. BEKLAGER - så ikke at svaret allerede lå ute.....var litt for kjapp.....
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy