Jump to content
Sykepleiediskusjon

NurseB

Members
 • Posts

  275
 • Joined

 • Last visited

About NurseB

 • Birthday 06/26/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

14,429 profile views

NurseB's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Medisiner mot hjerte-/karsykdommer kategoriseres som L8 i legemiddelhåndboken, men jeg kan ikke se noen sammenheng med ordet sekvele i så tilfelle..
 2. Dersom du vil bytte skole nå, tror jeg kanskje det er litt i seneste laget. Kanskje du kan bytte etter jul og gå siste semesteret ved ny skole, men har ingen personlige erfaringer med det. Dersom du går 2. året nå og vil bytte neste høst er mange skoler behjelpelige med overflytting, men det forutsetter selvsagt at du har vært igjennom det samme som de ved den andre skolen.
 3. Dette er et veldig spennende tema som jeg selv kunne tenkt meg å skrive om dersom jeg skulle skrevet en slik oppgave igjen. Men det som er vanskelig med dette er hvordan man skal kunne definere livskvalitet, i og med at det er så individuelt. Vet om noen i kullet mitt som har blitt frarådet av veileder å bruke livskvalitet som et mål på et resultat. Får du en flink veileder kan han/hun sikkert hjelpe deg med å finne en annen term, eller veilede deg mot noe mer konkret. Hvis du er "up for a challenge" synes jeg du skal gå for dette temaet, for det er veldig relevant - i alle aldersgrupper! Vil anbefale deg å søke litt på ulike ord (schizofreni, selvskading, bipolar, psykose osv) i et par databaser og se hva som går igjen dersom du er ute etter et tema som det finnes mye forskning om. Men noen forslag kan være: - Fødselsdepresjon (Muligens er fødselsdepresjon for spesialisert i og med at det stort sett er jordmødre som jobber på barsel, og helsesøster på helsestasjon) - Autonomi og paternalisme i arbeidet med psykotiske pasienter? - Fysisk aktivitet i forhold til depresjon - Selvskading i forhold til menn (man hører jo mest om kvinner, men det er jo sikkert en del menn som også driver med) Lag deg en liste med masse stikkord som du synes er interessante (alt fra diagnoser til behandlingsmåter, sykepleieteoretikere og temaer fra VIPS-modellen) så kan du lage tankekart eller bare gruble litt over de, og så får du nok en fin problemstilling til slutt Smertebehandling for narkomane synes jeg er et godt tema! Det er jo aktuelt både i somatikken og i psykiatrien (men du bør vel helst velge ut en av gruppene?). Hvis du med intensivpsykose mener delir (men det fikk da vi undervisning om), så synes jeg det også er et aktuelt tema. Spesielt med eldre som blir lagt inn på sykehus. En del etikk å ta med der kan jeg tenke meg.
 4. Diabetes er et tema som går igjen hos mange, så du scorer ingen poeng for å være original hvis du velger det temaet, men på den andre siden så er det jo mye stoff å finne om det. Har du vært i psykiatrisk praksis? Eller vet du hvilken pasientgruppe du kommer til å møte i din psykiatripraksis? I så fall kan det jo være greit å ha litt egen erfaring når man skriver om det. Er jo mange grupper å velge mellom. Du kan gå for en pasientgruppe ut i fra hvilken diagnose de har (bulimikere/anorektikere, bipolare, psykotiske, schizofrene osv) eller du kan velge noe som går på person (ungdom/voksen/eldre, innvandrere/nordmenn, arvelige faktorer osv).
 5. Takk, Cathrine og Feline! Det er en god følelse ja! Litt uvirkelig ennå, men realiteten slår vel inn når jeg begynner å jobbe neste måned
 6. Det er veldig bra, lucifer! Tror vi trenger mer kompetanse innen geriatrien for den velkjente eldrebølgen begynner jo om få år.
 7. Jeg lurer på hvor mange som har tatt/tar videreutdanning, hvor mange som har lyst og hvor mange som ikke tenker å ta videreutdanning. Skriv gjerne hvilken videreutdanning dere har/tar eller ønsker å ta Selv ønsker/skal jeg ta videreutdanning i fremtiden, kanskje innen kreft eller nevrologi.
 8. Det stemmer med im. = 90 grader og sc = 45 grader som du har skrevet. Litt usikker på hva du mener med "hvordan vet man hva som er disse gradene", men hvis du tenker deg en L, så er 90 grader den lange linjen rett opp, og 45 grader er midt mellom de to strekene..
 9. Vet der varierer litt fra skole til skole, men vi ha ihvertfall fått beskjed om å ikke spesialisere problemstilling så mye at den heller kunne vært skrevet av f.eks. jordmorstudenter, intensivsykepleiestudenter osv.. Men det er jo mange muligheter for problemstillinger som er mer generell sykepleie
 10. Bare kjekt at du lufter tankene dine Som du sier så vil eventuelle barn være en viktig faktor (og det kunne også vært spennende å skrive om f.eks. barns mestringsstrategier ved tap av foreldre), og jeg er enig med deg at ikke grupper fungerer for alle. Kan være nyttig å møte andre i samme situasjon, men det er nok mye mange ikke har lyst å dele i slike grupper. Er det flere som har skrevet/skal skrive bacheloroppgave og vil dele temaet sitt med oss?
 11. Vi må ikke relatere det til annet enn sykepleiefaget, så en aktuell problemstilling er hvordan spl kan støtte i denne livsfasen, ja. Har ikke hatttid til å søke opp litteratur på det enda, men det hjelper nok for å finne frem til den rette vinklingen
 12. De siste dagene har jeg begynt å tenke litt på om det kan være interessant å skrive om hvordan det er å bli enke/enkemann i "ung alder" (20-40-årene)
 13. Kan jo presentere meg jeg også; er 3. års student, og har vært i praksis på sykehjem, kirurgisk avd. og endokrin. Kanskje blir det videreutdanning om noen år, da enten kreftsykepleier eller helsesøster.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy