Jump to content
Sykepleiediskusjon

NurseB

Members
 • Content Count

  275
 • Joined

 • Last visited

About NurseB

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/26/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

14,183 profile views
 1. Hos oss bruker vi forresten også Blåbærsaft i sonden hos pasienter som sliter med diaré. Link
 2. Hva slags merke bruker dere på sondematen? Vi bruker som regel Fresenius Kabi, men opplever at mange pasienter reagerer med nettopp diaré hvis det ikke trappes opp sakte nok. Som regel går det seg til over litt tid, men for de som sliter veldig med diaré så er Nestlés Novasource GI Control et veldig godt alternativ (les mer på linken) fordi det skal båe behandle og forebygge dette.
 3. Hos oss (medisinsk sykehusavdeling) legger spl inn kateter på menn, og dersom ingen får det til overlater vi oppgaven til kir. avd, hvis ikke jeg tar feil. Skjer ikke så ofte. Legene på posten hos oss ville aldri lagt inn kateter på en pasient, tror jeg..
 4. NurseB

  Vaksiner

  Hvilke vaksiner har du som sykepleier tatt med tanke på yrket? Jeg vurderer sterkt å ta Hepatitt-vaksine med tanke på stikkskader o.l. som kan oppstå før man aner det. Er det noen andre vaskiner man burde ha når man jobber på sykehus?
 5. NurseB

  Ansiennitet

  Jeg har jobbet på en avdeling siden jeg var nyutdannet for 2 år siden, men først nå har jeg sendt inn papirer på det jeg har jobbet fast tidligere (ved siden av skolen, men fast ansettelse) fra jeg var 18 år fordi jeg ikke visste om at også urelevant arbeid telles. Ut ifra dette hadde jeg egentlig allerede når jeg begynte i min nåværende jobb en ansiennitet på 4 år. Får man dette etterbetalt eller er pengene tapt? Og hvordan er egentlig ansiennitetsstigen? 0 - 4 - 8 - 10, eller noe sånt?
 6. Når det gjelder legevisitt så er det forskjellig praksis fra avdeling til avdeling. Hos oss foregår visitt på legenes kontor, men hvis en pasient ikke er oppegående nok til å komme seg dit tar man gjerne visitten inne hos pasienten. Deler han/hun rom bes den/de om å ta en tur ut av rommet dersom de er kapable til det. Vi har en tavle med pasientnavnene på vaktrommet, men denne tavlen er ikke synlig fra korridoren (man må rundt et hjørne for å se den) og slik er det bare helsepersonellet som ser den. Pasienter og pårørende har ikke adgang på vaktrommet. Dersom man får en telefon om vedkommende ligger på avdelingen henviser vi til pårørende (evt. sentralbordet). Om jeg hilser på en pasient på gata avhenger av hvor god kontakt vi fikk mens pasienten var innlagt (noen er inne jevnlig, mens andre forsvinner ut av døra før man knapt vet etternavnet deres), om de er alene eller sammen med noen, og om de gir tegn til gjenkjennelse/ønske om å kjennes igjen. Men et forsiktig smil gjør sjelden noen skade
 7. Jeg har F1-dag søndag 24. april som i år er 1. påskedag. Har jeg da forstått det rett at jeg har rett på en F5-dag (fridag)? Og er det slik at denne dagen må tas i løpet av påsken eller kan man ta den senere? Og til slutt: Jeg skal jobbe skjærtorsdag, langfredag og 2. påskedag (mandag) - Får man helligdagstillegg på skjærtorsdag og langfredag? Regner med at 2. påskedag gir tillegg...
 8. Hvor lenge må man ha jobbet 100% for å ha rett på en fast stilling? Har hørt både to og tre år, men finner ikke noe dokumntasjon på hva som er riktig.
 9. Bruk av hjelpemidler ved forflytning, forflytning av overvektige pasienter, forflytning av pasinter med lammelse i armer og/eller bein
 10. Er resistens livsvarig, eller kan man bli ikke-resistent igjen etter en (lengre) periode?
 11. Det er helt normalt å føle det sånn! Det kan virke skremmende å plutselig få veldig mye ansvar, men jeg synes du skal stå på de siste månedene og søke deg til en sommerjobb på sykehuset. Der vil du helt sikkert få opplæringsvakter, og alle som jobber der vil hjelpe deg og svare på de spørsmål du har, vise deg de prosedyrene du er usikker på osv. De vet at du er helt fersk, og setter nok stor pris på at du spør en gang for mye enn en gang for lite. Uansett er du en god ressurs for arbeidsplassen. De tyngste ansvarsoppgavene blir ikke kastet i fanget ditt. Som ferievikar går du i en slags turnus utenom de som er fast ansatte og har derfor trolig ikke oppgaver som f.eks. gruppeleder o.l. Sommeren kommer til å bli veldig spennende og lærerik, og for hver uke som går vil du kjenne at du mestrer stadig mer. Og det er en god følelse! Skal jeg komme med et råd - bortsett fra å spørre og utøve - så må det bli å ha en liten notisbok i lomma som du kan skrive ned ting du lurer på og vil finne ut av, ting du vil huske til senere, hvilket utstyr og hvilken fremgangsmåte man bruker på ulike prosedyrer, viktige tlfnumre osv. Den er gull verdt å ha både i begynnelsen, men også seinere når du har blitt tryggere på deg selv. Masse lykke til
 12. Det lureste er nok å gå inn på nettsidene til den/de skolen(e) du er interessert i å gå på, og sjekke under "Etter-/videreutdanning". Noen tilbyr heltid, andre deltid.
 13. Jeg er 25 år, og har ingen barn, men det blir antageligvis innen nærmeste 1-2 årene. Vil derfor være nærmere 30 hvis jeg tar en helsesøsterutdanning etterhvert. Er det for ungt? Er selv vant med å se helsesøstre som er 45 - 60 år..
 14. Et tips er å ta med en plastpose og "knyte" den fast i sengehesten
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy