Jump to content
Sykepleiediskusjon

Shania

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Shania

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/01/1981

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,999 profile views
 1. I min sykehjenspraksis gikk mye av tiden til å bli kjrnt med pasientene/beboerne. Stell, sitte sammen med de, observere. Ingen medisinutdeling eller andre prosedyrer. Etter første praksis går det bare en vei, oppover!
 2. Hei. Jeg er 3.årsstudent, og skal starte på siste semester på nyåret. Når er det vanlig å starte søknadsprosessen? Og dere som gikk på uis, hvordan ble autorisasjonen søkt. Gjorde uis det for oss, og vi bare mottar faktura, eller må vi gjøre det på den trege måten?
 3. Hei. Først ville jeg tenkt over interesser. Er det medisinsk, kirurgisk? Og liker du å tenke hele mennesket, eller bare gjøre mye forskjellige prosedyrer. All praksis du kommer til vil være lærerikt, uansett. Det er det som er så spennende :) Lykke til.
 4. Hei. Jeg er 36 år, blir 37 år i år, og startet på sykepleien i fjor. Føler det er godt blandet, men selvfølgelig er majoriteten de unge. Vi "voksne" finner hverandre, og trives godt med de "unge" også. Angrer ikke på at jeg startet, og føler jeg i tillegg har en fordel av å være voksen student med all den livserfaringen vi har fra før.
 5. Hei! Jeg studerer førsteåret på sykepleien, og jeg har to barn. De er 14 og 16 år gamle. I løpet av 1. og 2.semester har jeg ikke lest hver eneste dag, men jeg har lest jevnt og trutt. Har prøvd å få til å ha en "arbeidsdag" hvor jeg er på skolen uansett om det er forelesning eller ikke fra 08-15, men noen ganger har det vært greit å lese hjemme. Hos oss streamer de mange av forelesningene, slik at man kan ha mulighet for å se forelesningen hjemme i ro og mak. Det har vært få obligatoriske møter. Jeg har ikke måtte konte en eneste eksamen, og har fått B´er og C´er, og de uten karakter - bestått. Opp mot eksamen blir det selvfølgelig mer lesing enn ellers. Jeg har studentavtale ved siden av studiene, og jobber hver 3.helg, og tar på meg vakter utenom også i de periodene jeg har mulighet til det. Den mest hektiske perioden, føler jeg var under praksis på sykehjem med 4 arbeidsdager i uken (pluss den hver 3.helg), og innleveringer av veiledningsdokument, refleksjonsnotat etc. og i tillegg vite at det er eksamen uken etter vi er ferdig i praksis, samt enda en eksamen 3 uker etter det igjen. Så man må være villig til å ofre noe, men det føler i hvert fall jeg at det er verdt det. Snart 1/3 sykepleier
 6. Hei! Jeg er i praksis på sykehjem (1.årsstudent) og til mittvurderingen så skal vi vise frem veiledningsdokument ved å vise til hva vi har oppnådd så langt ut i fra læringsmålene. Jeg synes likevel det er litt vanskelig hvordan jeg skal skrive dette. Har ført dagbok første uken, andre uken så hadde jeg jobbet så mye at jeg glemte ut å skrive, men jeg skal nok klare å huske dag for dag når jeg får satt meg ned. Har fått skrevet dagbok igjen nå fra i går av. I veiledningsdokumentet står det f.eks. 1. Viser respekt for det enkelte menneskes liv og iboende verdighet. På eksempel under læringsaktiviteter står det: Møte pasienten og gjøre seg kjent med hans livshistorie · Henvende seg til pasienten og/eller pårørende og vise interesse · Lese om pasienten i journalsystemet, for eksempel «min historie» Gi eksempler på sykepleie som fremmer pasientens verdighet · Etterspørre pasientens ønske vedrørende fornavn eller etternavn · Avklare om pasienten ønsker tilstedeværelse av personell, for eksempel i spisesituasjon · Være var for ordbruk, for eksempel, «smekke», «bleie» · Være seg bevisst at en arbeider på pasientens rom, og at dette er pasientens hjem Det står mye mer og, men dette er eksempler. Så skal jeg skrive en evaluering/refleksjon rundt dette. Jag er en som kompliserer ting, og derfor trenger jeg litt hjelp til å rydde litt i hodet om hvordan jeg skal gå fram.
 7. Hei! Vi skal ha en oppgaveinnlevering som skal basere seg på to vitenskaplige artikler. Etter forrige runde med hjemmeeksamen, så synes jeg det er veldig vanskelig å finne gode artikler. Er det noen som har gode tips til å søke på databasen Cinahl?
 8. Jeg meldte meg inn i NSF, fordi vi fikk gratis sykepleierdrakt Og fordi de har gode tilleggsavtaler på kveld/natt/helg. Jeg får altså betalt tillegg for hele nattevakten, og ikke bare fram til kl 06. Mener og at den starter litt tidligere på kvelden. Jeg kunne valgt Fagforbundet og, da de har en kjempeavtale med sykehuset der jeg jobber på forsikring blant annet, men nå ble det NSF. Så får vi se hvordan det blir. Jeg har heller ikke hørt om andre forbund ifbm sykepleie.
 9. Tusen takk for tilbakemelding. Ja, vi har fått et oppsett, samt hatt en forelesning om Akademisk skriving. Har og vært på kurs, men likevel, jeg synes sånt er vanskelig. Forhåpentligvis vil det bli en oppgave som er lett å begynne på, sånn at bokstavene vil komme av seg selv. Ser for meg å bruke 1-2 dager på å finne fram i pensum av det jeg trenger for å skrive oppgaven, så en dag på å skrive, og siste dag til å finpusse, og sjekke at alt av kilder er på plass, forsiden, skrive innledningen. Jeg blir å "bo" på universitetet de dagene, slik at jeg får mest mulig fred og ro på meg til å skrive. Hørtes veldig greit ut med exphil hvis det går på en konkret oppgave Jeg har hørt at den exphil vi har, er enklere enn slik exphil var satt opp før i andre utdanninger. Altså ikke så omfattende og ikke så mange studiepoeng som tidligere.
 10. Jeg synes det er helt fantastisk å være i gang. Anatomi er veldig kjekt, og håper at det meste skal sitte innen eksamen rundt 18. desember. Om 2 uker skal vi ha første hjemmeeksamen i sykepleieren grunnlagstenkning. Kjenner jeg gruer meg litt til den. Gruer meg mest fordi det er første eksamen, og lurer på hvordan det skal gå. Har skjønt at de liker veldig godt Kari Martinsen, og at det blir nok å dra mye inn fra henne i teksten. Må sette meg litt inn i dette med oppsettet for skriving, kildehenvisning, forside etc. Har også fått meg 14% stilling på sykehuset hvor jeg jobber hver 3. helg, så jeg stortrives. Angående exphil som vi skal ha neste år, hva går den ut på? Du hører jo så mye "sukk og stønn" om det, og jeg vil helst bare lukke ørene for det og ikke ta inn over meg alt det negative før jeg har sett det selv.
 11. Tusen takk. De har en sånn oversikt for UiS og. Jeg får skrive den ut og krysse av etter hvert som jeg har lært meg det
 12. Må bare oppdatere her da, at jeg ble ferdig med generell studiekompetanse våren 2017, og jeg kom inn på sykepleierstudiet nå denne høsten! Så det er bare å følge drømmen sin, og jobbe hardt for det, så kommer man dit man vil!
 13. Hei! Det sies at man bør starte tidlig å lese fysiologi og anatomi første året på sykepleien. Jeg har sett igjennom del 1 på SykepleiePluss.no og skummet igjennom boken "menneskekroppen". Jeg har ikke helt fått til noen god studieteknikk for å plukke ut det viktige. Hva skal man egentlig huske/kunne ut i fra dette? Er det å kunne navnene i en celle, nervecelle, alle latinske ord på de forskjellige organene og kroppsdelene? Jobber man sammen i grupper og vil jeg klare dette innen første eksamen? Alt blir jo så overveldende når alt er nytt
 14. Det skal jeg gjøre har googlet masse selv, og ikke lett å finne relevant informasjon om voksen student
 15. Naturfag og samfunnsfag er gode fag å få gode karakterer i Masse lykke til! Jeg må jobbe alle tre årene for å få det til å gå rundt økonomisk
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy