Jump to content
Sykepleiediskusjon

Florence

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

 1. Been there, done that! Hver sin gang Lykke til videre! Du klarer deg nok strålende
 2. Hei. Finner lite bøker som angår hjemmesykepleie. Noen som kan anbefale noe?
 3. Jeg er ferdig utdannet (ja forhåpentligvis da) til sommeren. Da går jeg rett inn i en sommerjobb på sykehuset. Jeg har hørt (av ansatte der) at man får full ansenitet på sykehus uansett hvor man har jobbet tidligere. Jeg har derfor slengt inn alle attester osv i håp om dette (har jobbet flere år på kontor). Så da er spørsmålet mitt? Er det slik at jeg vil få full ansenitet i en sommerjobb på sykehus som nettopp ferdig utdannet sykepleier?
 4. hehe. Tøffingen!! Respekt! Lykke til
 5. Hei tøffa!! For det er du Jeg gjorde også det! Når jeg var 32 år satt jeg på et kontor jeg har jobbet i 9 år og følte at noe virkelig manglet. Den følelsen hadde jeg hatt i noen år. Jeg hadde tenkt på sykepleien lenge og valgte til slutt å følge "drømmen". det er 3 år siden og om 3 mnd er jeg ferdig utdannet sykepleier!! Jeg har to små barn og ALT går hvis man er innstilt. Kan hende du vil angre deg av og til når eksamenstiden står på som værst, men det går nok over! I alle fall for meg! Så gled deg til et nytt og meningsfylt yrke :-)) Og lykke til!
 6. Hei. Jeg skal til å skrive bacheloroppgave. Temaet et veiledning av foreldre til barn med diabetes mellitus 1. Det dreier seg om behandling i sykehus (veiledning, opplæring) i en-to uker de er innlagt der. Oppgavens fokus vil altså være å veilede foreldre slik at de oppnår kompetanse til å mestre sykdom og behandling i hverdagen, altså god blodsukkerkontroll. Men jeg har tusen forslag til problemstilling, men er ikke fornøyd med noen.. "Hvordan kan sykepleier veilede foreldre til barn med diabetes mellitus 1......." ????? Noen med forslag? (velger å ikke skrive mine forslag slik at noen kloke hoder kan se det fra en annen synsvinkel kanskje... Setter pris på forslag..
 7. Er dette et interessant tema? Tenker at diabetes kanskje er noe som mange vil skrive om, men det er det temaet jeg føler jeg har best kontroll på og kan nesten se for meg hvordan oppgaven kan bli allerde. Jeg gjør det lettest for meg selv, synes det er interessant på grunn av jeg var på pediatrisk avdeling i praksis, men jeg vet også at jeg ikke skal arbeide med barn etter endt utdanning. Er det da dumt å skrive om? Og vil det trekke ned fordi jeg skriver om noe som er så vanlig? Hva tror dere? Og hvilken problemstilling kan i så tilfellet være interessant? Jeg har tenkt på noe som dette: "Hvordan kan sykepleier, gjennom samhandling, bidra til at barn med nyoppdaget diabetes mestrer sin sykdom i hverdagen?" Jeg har også tenkt på å skrive noe som angår hjemmesykepleie. Dette synes jeg er interessant og kan se for meg en jobb i kommunen. Her hadde et interessant tema vært kontinuitet i pleien, da jeg synes at forbedringspotensialet er stort. Men jeg vet ikke. Føler at jeg da vil begi meg ut på et altfor omfattende felt. ? Innspill??
 8. Høres lett ut ikke sant?? Her er jo masse problem! MEN... problemformuleringen skal være 3-leddet, f.eks. "Det er fare for at pasieten......på grunn av........som kan føre til......." eller "Pasienten opplever.......på grunn av....som kan føre til...." osv. Dette er en reell pasient. Et barn med nyoppdaget diabetes. Jeg blir sprø jeg!! Diagnosen er jo ikke problemet, men problemene hun får av diagnosen! -saken er at hun ikke har noe problemer med det (ennå!) og hun har fantastisk flinke foreldre.. Nei.....vet ikke om noen skjønte hva jeg søker svar på her engang. Oppgtt!! Fikk no blåst ut litt i alle fall!
 9. Hei. Jeg skal begynne 3.året til høsten. Det er vel ikke dumt å starte å tenke på tema for bacheloroppgaven?! På deres skoler, får dere velge tema selv? er det helt fritt? Bare lurer på hva som er vanlig...
 10. Hei. I august skal jeg ut i praksis på sykehus. Det blir spennende Vi har mulighet til å sette opp ønske for hvilken avdeling vi helst vil ha praksis, men jeg har rett og slett ikke peiling på hvilken avdeling som er mest lærerik eller interessant. Jeg har foreløpig ikke sett meg ut noe spesielt som jeg er mer interessert i enn andre ting. Noen som har tips til hvilke avdelinger som man får lært mest??
 11. Hei. Der jeg går er ca 10% mannlige sykepleierstudenter. Bare å slenge seg på utdanningen!
 12. Florence

  Lønn

  Hei. Har ikke sett dette innlegget før nå. Jeg har jo et lignende spørsmål liggende ute. Hvilken lov er det snakk om i innlegget over her???
 13. Takk for svar. Har kommet fram til at jeg skal velge et annet tema. Forebygge overvekt hos barn og ungdom. Problemstillingen tror jeg blir: "Hvordan kan helsesøster arbeide forebyggende mot overvekt hos barn og ungdom?" ???? er den ok tror dere? Dere som har hatt om forebyggende og helsefremmende arbeid, hva hadde dere villet tatt med i en slik oppgave? Hva blir viktig å fokusere på? Noen tanker? Kjekt med et slikt forum.
 14. Skal snart starte på en oppgave. Slenger ut et spørsmål....og håper mange slenger sine tanker her... Hvordan er helsearbeidet for å forebygge astma hos barn? er det helsesøsters ansvar å informere om inneklima etc/tiltak for å forebygge? Hva tenker dere om temaet?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy