Jump to content
Sykepleiediskusjon

Stipend til videreutdanning


Feline

Recommended Posts

Hører at det er mangel på spesialsykepleiere, og mange sykehus deler ut stipend til videreutdanning mot at man binder seg til en avdeling på sykehuset etter videreutdanningen.

Er stipendene kun for dem som allerede jobber på avdelingen, eller kan noen utenfra søke? Hvor finner man disse stipendene, blir de lyst ut, eller tar man kontakt med avdelingen man kan tenke seg å jobbe på?

Noen som har erfaring med stipend til videreutdanning og vet hvordan det fungerer?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har akkurat fått innvilget stipend til videreutdanning :) Stipendet ble annonsert på intranettet ved foretaket jeg er ansatt. Stipendet er beregnet på ansatte i helseforetaket og blir prioritert etter hvilken kompetanse foretaket har behov for og ansinitet. Avdelingsleder sender inn melding om hvor mange studenter avdelingen kan ta og hvor mange han anbefaler får stipend. Dette tas ikke alltid i betraktning slik at færre får stipend. Hvis jeg har forstått det riktig anbefaler også avd leder delvis hvem som bør få stipend. Jeg får 12000 i mnd som lønn og får dekket hybel på inntil 3000 kr/mnd og noe utgifter til bøker og reiseutgifter. Får 2 års binding i etterkant. Utdanningen vil være i en annen by slik at det blir helgependling. Får ta mesteparten av praksis ved mitt sykehus, men skal forsøke å legge inn en praksis ved et annet sykehus for læringsutbyttets del.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kan tenke meg å ta videreutdanning, og det vil selvsagt la seg gjøre mye lettere dersom jeg får stipend... En bindingstid er bare et pluss, for da er jeg jo sikret jobb etter studiene. Jeg jobber i kommunen, så er det da veldig vanskelig å få stipendavtale med et sykehus? Tenker bl.a. på intensivsykepleie... Vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem. Bør søknad om stipend gjøres etter at man evt. har fått studieplass?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy