Jump to content
Sykepleiediskusjon

blæreskylle


Guest Guest

Recommended Posts

Guest Guest

Hvor mye Nacl bruker dere for å blæreskylle en pasient med suprapubisk kateter? Når en har suprapubisk kateter kan det komme urin fra urethra i tillegg til posen?

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye NaCl man skyller med kommer an på årsaken til man blæreskyller. Hvis det er postop koagler setter jeg først inn 50 ml, deretter 50 ml til og trekker ut 50 ml. Dette gjøres noen ganger til man har akseptabel skyllevæske. Kobler til slutt på urinposen slik at de resterende 50 ml renner ut av seg selv. Hvis det er profylaktisk blæreskylling for å holde kateter åpent skyller jeg bare med 100 ml "trekkspill". Viktig å huske om pasienten har hatt kateter over lang tid og har koblet på pose vil han ha svært liten blærekapasietet slik at blæreskylling kan være smertefullt og du må bruke mindre mengder med NaCl.

 

Vet TUR-opr stenges suprapubisk kateter, men beholdes, slik at pasienten får spontan vannlating via uretra. I teorien er det mulig at urin kan komme begge veier, men er kateteret åpent vil pasienten i utgangspunktet ikke føle vannlatingstrang siden blæren er tom.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy