Jump to content
Sykepleiediskusjon

En dag på intensiven


NurseK

Recommended Posts

Hei!

Er det noen intensivsykepleiere her inne? Jeg har i den siste tiden begynt å tenke på videreutdanning som intensivsykepleier. Jeg synes dette virker ekstremt spennende og interessant, men er likevel usikker siden jeg tross alt vet så lite om hverdagen inne på intensivavdelinger. Jeg hadde blitt veldig takknemlig hvis noen kunne beskrive en typisk dag, så godt det gå, på jobb som intensivsykepleier. Hvilke oppgaver gjør man mest? Hvordan er samarbeidet mellom sykepleierne? Blir man mye alene, mtp. at det ofte er èn-til-èn sykepleie? Hvordan påvirker denne arbeidsmåte arbeidsmiljøet, sammenlignet med vanlig sengepost? Hvordan er samarbeidet med leger, og hvor mye ansvar har man selv? Føles det ofte tyngende? Mye spørsmål her, og håper virkelig noen svarer :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tar videreutdanning i intensivsykepleie nå :) Å jobbe på intensiv avdeling er virkelig en spennende arbeidsplass! Hvordan dagene er er avhengig av hvilken type intensiv, størrelse på sykehus mv.

 

Jeg arbeider ved et lite sykehus hvor medisinsk intensiv, kirurgisk intensiv og postoperativ er i samme avdeling.

Vi får tildelt arbeidsoppgaver når vi kommer på morgenen av skopvakten og kontinuitet i pleien tilstrebes. Har du hatt pasient på stue 3 vil du mest sannsynlig ha samme pasient så lenge han er på avdelingen. Ja, det er stell og pleie på intensiv også (pleier å få spørsmål om det) ;)

Vi har stort sett 1-3 pasienter hver alt etter hvor syk pasienten er og hvor travelt det er i avdelingen. Ustabile respiratorpasienter har ikke sjelden 2 sykepleiere, 1 med hovedansvaret og en "hjelper". Noen ganger må vi være flere sykepleiere, spesielt ved transport eller ulike prosedyrer.

 

Samarbeidet mellom sykepleierne er stort sett veldig godt og det er stor takhøyde. Ingen blir sett på som "dumme" ved å konferere eller stille spørsmål til kolleger, det blir oppfordret. Ingenting er så skummelt som en sykepleier som vet alt!

Samarbeidet med legene er også stort sett veldig bra. Vi samarbeider spesielt tett med anestesioverlegene som stort sett er i avdelingen gjennom hele døgnet.

 

Ansvar? Det er føles noen ganger stort. Spesielt på natt når man kan stå alene i situasjonene. At man har stort ansvar gjør jo også jobben spennende, man må stole på egne observasjoner og handlinger. Det er avansert medisinsk behandling som drives på intensiv. Det kreves inngående kunnskap om anatomi, fysiologi og patofysiologi i tillegg til kompetanse i MTU og medikamentregning. Mye pårørendearbeid. Krevende og spennende.

 

Å arbeide på intensiv avdeling er givende, kunne aldri tenkt meg å gått tilbake til sengepost nå. Tar av og til vakter på sengepost for å minne meg på hvorfor jeg valgte å gå videre :) Hvis du er i tvil, ta kontakt med en intensivavdeling på det sykehuset du ønsker å arbeide på og hospiter en vakt eller fem. De fleste avdelinger ønsker hospitanter hjertelig velkommen. Du får et innblikk i hverdagen der og forhåpentligvis forståelse for hva intensivsykepleie innebærer.

 

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy