Jump to content
Sykepleiediskusjon

OBS! Solu-Medrol 40mg kan gi alvorlige allergiske reaksjoner hos pasienter med melkeproteinallergi


Cathrine

Recommended Posts

Quote

 

Solu-Medrol (metylprednisolon) 40 mg pulver og væske til injeksjon, oppløsning inneholder hjelpestoffet laktose og kan inneholde spor av melkeprotein. I Europa er det er sett tilfeller av allergiske reaksjoner, de fleste alvorlige, hos pasienter som er allergiske for kumelk-proteiner og som ble behandlet for akutte allergiske tilstander. De fleste pasientene var yngre enn 12 år. I noen tilfeller ble bivirkningen tolket som manglende effekt av metylprednisolon, som førte til forverring av tilstanden, ved at man ga mer metylprednisolon. Alle pasientene i de innrapporterte tilfellene ble bra igjen. 

Risikoen gjelder kun Solu-Medrol 40 mg, da dette er den eneste styrken som inneholder laktose. Solu-Medrol 40 mg, vil bli omformulert slik at alle spor av melkeproteiner fjernes. I mellomtiden blir preparatomtalen oppdatert med advarsler om risiko for allergiske reaksjoner hos pasienter som er allergiske for kumelk-proteiner. 

Råd til helsepersonell:

  • Solu-Medrol 40 mg er kontraindisert hos pasienter med kjent eller mistenkt allergi eller overfølsomhet for kumelk. Før bruk må legen derfor forsikre seg om at pasienten ikke er allergisk.
  • Allergiske reaksjoner på kumelk-proteiner bør mistenkes dersom symptomene forverres.  Det kan være vanskelig å skille mellom en ny allergisk reaksjon (på kumelk-protein) og forverring av den opprinnelige allergiske tilstanden. 
  • Behandlingen bør avbrytes hos disse pasientene og egnet behandling må gis
  • Meld bivirkninger til RELIS i din helseregion på meld bivirkninger til RELIS i din helseregion.

«Kjære helsepersonell»-brev for informere om risikoen er sendt til allmennleger, anestesileger, pediatere, ØNH-leger og lungeleger.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy