Jump to content
Sykepleiediskusjon

Benzodiazepiner og nedtrappingsregime


Guest Stine

Recommended Posts

Jeg har en pasient som bråsluttet med Apodorm etter å ha brukt det hver kveld i 7 uker. To dager etter får han seponeringsreaksjoner. Det ble startet med et nedtrappingsregime, en tablett annen hver dag i 2 uker, deretter 1/2 tbl annen hver dag i 2 uker og til slutt 1/4 tablett annen hver dag i 2 uker. 

Dessverre ser det ut til at reduksjonen har gått for fort, da pasienten fikk økende seponeringsreaksjoner da han begynte med 1/2 tbl. annen hver dag. La da til en kvart tablett ekstra, det hjalp noe.

Noen som har erfaring med dette, som kan fortelle hvordan man bør gå frem. Må man feks akseptere lette seponeringsreaksjoner mens man holder på med nedtrappingen?

Link to comment
Share on other sites

Det står noe om det her: https://nhi-no.azurewebsites.net/sykdommer/psykisk-helse/legemidler/benzodiazepiner-nedtrapping/?page=6

Ser at det er veldig individuelt hvor fort man kan trappe ned. Man bør ikke øke dosen igjen, men heller forlenge intervallene. Det ser også ut til at noe seponeringsreaksjoner kan forekomme under nedtrapping.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy