Jump to content
Sykepleiediskusjon

Kjenner dere til polynevromyopati?


Recommended Posts

Polynevromyopati kan utvikle seg raskt, allerede etter en uke hos ventilerte pasienter og 2-5 dager ved sepsis, og den kan vedvare i flere år. Viktig at vi tenker på tilstanden for å begrense den.

Quote

Enkelte grupper intensivpasienter har høy risiko for å utvikle polynevromyopati. Det er i dag ingen spesifikk behandling av tilstanden. Tidlig identifisering, forebygging og mobilisering er derfor viktige sykepleieoppgaver. Denne artikkelen påviser risikofaktorer, forebyggende og behandlende sykepleietiltak.

 

Quote

64 prosent av intensivpasienter har problemer med mobilitet etter intensivforløpet (1). Dette kunne ha vært redusert eller unngått med økt kunnskap. Polynevromyopati (Critical illness polynevromyopati CIPNM) kan utvikle seg i løpet av kort tid hos pasientgrupper med høy risiko. Dette kan gjelde for pasienter med systemisk inflammatorisk responssyndrom (SIRS), sepsis, flerorgansvikt, hyperglykemi og/eller langvarig respiratorbehandling. Kunnskap om og forståelse for denne tilstanden er nødvendig for å gjenkjenne risikogrupper samt for å kunne starte tidlig med forebyggende tiltak.


Les hele artikkelen her://sykepleien.no/forskning/2017/10/polynevromyopati-hos-intensivpasienter

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy