Jump to content
Sykepleiediskusjon

Nå anbefales helsepersonell å vaksinere seg mot meslinger


Cathrine

Recommended Posts

Smittevernoverlegen ved Oslo universitetsykehus ber alle ansatte om å vaksinere seg mot meslinger og andre barnesykdommer https://www.aftenposten.no/norge/i/vmOAel/Sykehusledelse-bekymret-Vet-ikke-om-leger-og-sykepleiere-er-vaksinert-mot-meslinger

Han mener vi har en moralsk plikt til å vaksinere oss for å forhindre at vi smitter alvorlig syke pasienter. Vi ser jo nå et utbrudd på Sahlgrenska sjukehus i Gøteborg. På mange sykehus i USA får du ikke jobb hvis du ikke er vaksinert. Hva tenker dere om dette?

 

Link to comment
Share on other sites

Frp, Ap, KrF, Sp og SV støtter Høyres forslag om å kreve at helsepersonell skal ta alle vaksinene i barnevaksinasjonsprogrammet. Bare Venstre sier nei. https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2018/01/08/195361580/flertall-palegge-helsepersonell-vaksinering

Hva med de som har hatt disse sykdommene, de må kanskje måle antistoffer? Og må man kanskje revaksineres også, ikke alle vaksinene holder livet ut. Egentlig bør man kanskje heller måle antistoffer, for å se om man har klart å danne det, og hvor lenge vaksinen holder. 

Hva med influensavaksine, bør den også påbys? Det er jo enkelte som hevder at det vil være uheldig med tanke på en fremtidig pandemi.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy