Jump to content
Sykepleiediskusjon

Vedvarende løs mage


Guest Line

Recommended Posts

Har en pasient som hadde en Clostridium Difficile infeksjon etter å ha tatt  Dalacin. Pasienten fikk Flagyl mot CL med god effekt. Problemet nå er at pasienten har vedvarende problemer etter denne infeksjonen. Mye luft og livlige tarmbevegelset, samt løsere avføring enn vanlig, en til to ganger daglig. Ikke diaré. Pasienten har ikke endret sitt kosthold. Noen tips til hva denne pasienten bør gjøre for å normalisere magen?

Link to comment
Share on other sites

Probiotika er nok en god idé. Pasienten har nå fått eradikert sin naturlige tarmflora, og det vil ta tid før denne normaliseres. Det er ikke uvanlig at pasienter kan få IBS-plager i en forbigående periode, eller permanent etter en clostridium-infeksjon. Som regel går dette over av seg selv.

Eventuelt kan pasienten bruke Imodium comp hvis det er slik at situasjonen er sjenerende/problematisk for pasienten. For luftplager kan det forsøkes med Minifom kaps. 200mg x 4.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27444134

Link to comment
Share on other sites

Takk for link og tips. Glemte å skrive at det er gått over ett år siden pasienten hadde denne CD infeksjonen. 

Har lest dette med tarmfloraen og det er naturlig at det tar tid å gjenopprette den etter så bredspektret AB. Pasienten har tatt mye probiotika uten effekt, både under AB kuren og etter.

Ut fra den forskningsartikkel du linket til kan det virke som at han har fått IBS. Idoform og Minifom høres lurt ut ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy