Jump to content
Sykepleiediskusjon

Restvolum i IV sett


Recommended Posts

Hvor mye restvolum er OK i IV sett? For NaCl har vi sett med autostopp i kammer,  her blir det mye restvolum med NaCl så det er vel innafor.

men blandingssettene (antibiotika) står det mye i slangen når kuren kobles ned. Har hørt at det står 14ml igjen i slangen. Ut av AB blanding på 100ml er det jo faktisk 14% av legemiddelet som ikke går inn i pasienten. Noen som har løsning på dette?

Link to comment
Share on other sites

The struggle is real. 

Det varierer fra type til type, men det skal stå på pakken hvor mange ml som går i settet. Har litt med både lengde på slange og diameter. Noen re-spiker settet i en 50-100ml bag for etterskyll. Dette er ugunstig ved antibiotika grunnet mulig søl til omgivelsene, samt potensiell kontaminering. Et annet forslag har vært å sette inn 50ml NaCl i 100ml bag'en vi har blandet antibiotikaen i. Ugunstig av samme årsak som over. Eneste gode løsning på dette er om produsentene av iv.sett lager en smart-site i/ved dråpekammeret en kan bruke til å tilsette etterskyll. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...
Guest Marius H

Helse Sør-Øst har nå kommet med krav i prosedyre om at skyllesett skal brukes. Disse settene gir ikke restvolum av medikamenter. I Helse Midt-Norge er disse settene nå tatt inn i sortiment og lagerført, i verftall på St Olavs. Får håpe at resten følger med snart. 

Det var noen i Stavanger som hadde sjekket restvolum i anestesiavd. Her ble det vel kastet nesten 3 liter Propofol og 900ml Remifentanyl på en måned.

Ikke spesielt bærekraftig!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy