Jump to content
Sykepleiediskusjon

nyresvikt hos terminale


Guest Sykepleier

Recommended Posts

Guest Sykepleier

Terminale pasienter får ofte redusert urinproduksjon, leser at årsaken er prerenal nyresvikt pga dehydrering. Hva med de som får væske iv, skjer ikke det samme hos dem? Hva skjer når organene eller nyrene begynner å svikte i dødsprosessen.

Link to comment
Share on other sites

Det er nok mye som skjer parallelt i denne prosessen som jeg ikke har oversikt over, men har også lest at væsketilførsel i denne fasen gjerne bidrar til mer plager.. (Beslutningsprosesser ved begrensning av livsforlengende behandling)

Quote

Rådet for legeetikk ser på ernæring- og væskebehandling som medisinsk intervensjon. Når dette trekkes tilbake er handlingen å regne som begrensning i behandling. Mange pårørende og helsepersonell opplever dette som spesielt vanskelig. Det er lite som tyder på at manglende væskebehandling til døende pasienter gir tørstefornemmelse eller andre plager så lenge munnslimhinnene fuktes (27;28). Kunstig væsketilførsel kan også i noen tilfeller påføre pasienten plager, økt slimproduksjon, væskeopphopning og dyspne

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest SiljeK

Det er sant at væsketilførsel i en slik fase bidrar til flere plager. Deriblant feks lungeødem, hjertesvikt, og en mer smertefull død. 

Kroppen vil ikke lenger klare å nyttegjøre seg av væske i en slik fase, og alle organer vil tilslutt svikte. Det var kanskje ikke spørsmålet, men svarer allikevel ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy