Jump to content
Sykepleiediskusjon

Hva kan man finne på videre?


Kaspchri

Recommended Posts

Heisann folkens,

Har prøvd å søke litt her på forumet før jeg poster ny tråd - men fant ikke helt noe som passet hva jeg tenker på. Jeg har nå jobbet som 'vanlig' sykepleier i 3 år - og trives for så vidt med jobben. Men merker allikevel at jeg på disse årene ikke helt har funnet mitt sted som nettopp 'vanlig' sykepleier - og er litt i beit for hva jeg kan finne på av eventuelle videreutdanning for å finne noe som kan være av større interesse.

På de årene jeg har jobbet har jeg med tiden funnet ut av at ernæring, forebyggende arbeid, samtale- og aktivitetsterapi med mennesker som har lettere psykisk sykdom (typ ulike former for angst, depresjon etc.), arbeid med yngre mennesker samt ulike medisinske behandlingers innvirkning på kroppen har vært av stor interesse. Jeg har lenge prøvd å søke rundt på nettet for å finne noe eventuell videreutdanning som kan treffe - men blir ikke helt klok på hva som kan passe. Har vært innpå tanken på helsesykepleien, men er av en eller annen grunn noget usikker på den veien å gå allikevel.

Er det noen som har noen tanker eller tips på hvor jeg kan lete hen? Setter stor pris på alt av fornuftige forslag :D

Link to comment
Share on other sites

Kanskje du skulle tatt en mastergrad? Oslomet tilbyr en master i klinisk forskning og fagutvikling, som ikke er tilknyttet noen spesialisering som f.eks. anestesi, operasjon, kreft etc. Da kan du i det minste fordype deg i noe du er interessert i, i tillegg kan du evt. gå videre på doktorgrad om det gir mersmak. En sånn videreutdanning vil i hvert fall gjøre det kvalifisert til lektor-jobber, førsteamanuensis (dersom du tar ph.d.), fagsykepleierstillinger m.m. Selv tok jeg master på OsloMet, og var veldig fornøyd med det studieløpet, så tror det kan passe godt for noen som kjenner at de har mer skolegang i seg, men ikke ønsker å spesialisere seg i en spesifikk diagnose. Bare vær obs på at du selv med master ikke vil være spes. sykepleier, så du får ikke noe særlig tillegg i lønn utover mastertillegget enkelte arbeidsgivere tilbyr. https://www.oslomet.no/studier/hv/sykepleie-klinisk-forskning

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy