Jump to content
Sykepleiediskusjon

Recommended Posts

Pas bruker marevan, evt albyl eller annen blodfortynnende. Har falt og slått hodet. Ingen synlig skade på hodet, ingen nevrologisk utfall. Hva gjør du? News, konf lege mtp ct, ekstra tilsyn om pas bor hjemme? Jeg vet hva jeg gjør,men lurer på hva du gjør da jeg opplever endel ulik praksis rundt dette. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville konferert med lege med en gang. Hvis det skjedde nylig, og man er redd for utviklingen av et epiduralt hematom eller akutt subduralt hematom vil det ikke være nok å observere hjemme. Da bør det tas CT raskt og innlegges til observasjon. 

Hvis dette skjedde for noen dager siden regner jeg med at du tenker på utviklingen av et kronisk subduralt hematom.Hvis det er tilfelle kan det ta mange dager før symptomene kommer, så uansett CT eller ikke ville jeg observert daglig med hensyn på utvikling av symptomer.

 

Quote

 

Symptomene tiltar over flere uker. De fleste med denne tilstanden klager over hodepine. I tillegg vil mange oppleve konsentrasjonsvansker, tretthet, økt søvnbehov, forvirring og ustøhet. Enkelte blir i økende grad desorientert og virker "fjerne". Typisk for symptomene er at de svinger og at man opplever gode og dårlig dager.

Mindre vanlige symptomer kan være lammelser, gangvansker og problemer med å snakke.https://nhi.no/sykdommer/hjernenervesystem/hjerneslag-og-blodninger/subduralt-hematom-kronisk/?hp=true

 

 

Med tanke på at det er ikke alltid en CT fanger opp et subdurale hematom er det viktig å følge med på klinikken. https://www.helsebiblioteket.no/retningslinjer/fysikalsk-medisin/hjerneskader-og-hjerneslag/bildediagnostikk-ved-ervervet-hjerneskade

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Jeg er glad for å lese ditt svar. Jeg konferer alltid med lege selv om pas er symptomfri rett etter fallet, eller ikke har kul i hodet e.l. Til og med selv om det "bare" er snakk om albyl 75 mg..Jeg tør rett og slett ikke la være da jeg ikke vet hvor mye som skal til for å få en blødning. Har opplevd en del uenighet med kollegaer, og har dermed lurt på om det er jeg som er hysterisk. En telefon for mye er bedre enn en for lite tenker jeg.

Er pasienten "bløder" har jeg også lav terskel for legekonf selv om pas er ua og vitalia er ok etter et fall. 

 

Så spør jeg av og til meg selv om det er mest sannsynlig ok så lenge pas ikke har kul i hodet, er som vanlig og har normale vitalia, men jeg ender med å konferere likevel. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy