Jump to content
Sykepleiediskusjon

Fantastisk førstehjelpsøvelse


Guest Heidi84

Recommended Posts

Guest Heidi84

Vil bare fortelle litt om en fantastisk førstehjelpsøvelse vi hadde i går på skolen. Kullet ble delt i grupper på 4-5stk i hver. Vi skulle gjennom 4 "stasjoner" uten å vite hva vi ville møte bakom døren ;)

 

1. post: Ei dame med stort kutt i pannen sitter i en stol ved en vask. Hun er delvis bevisstløs, og ved siden av henne finner vi en halvtom flaske vodka + piller. Hun faller mer og mer bort, og til slutt ender det i stans.

 

2. Post: En mann står med en elektrisk sag (som var i gang), Stor kuttskade i foten, blod overalt og han er helt i "ørska".

 

3. Post: Ei eldre dame hadde falt når hun skulle klatre opp en trappestige for å hente noe oppå et skap. Åpent brudd i leggen og noe nakkesmerter.

 

4. Post: Dette var utforbi skolen; ei jente hadde fløyet av sykkelen sin i stor fart. Nakkesmerter, kutt i hodet og inndre blødninger.

 

Det var lærere og noen studenter som var markører, og de var helt fantastiske å spille!! Alle som var med levde seg så dypt inn i rollene at vi faktisk fikk litt adrenalin og hjertebank :D Vi som skulle utøve 1.hjelp skulle også opprette kontakt med AMK- sentralen (på liksom og det var da en lærer som bega seg for å være AMK).

 

Har dere andre studenter her inne også et slikt opplegg på skolen? Jeg har vært på en del 1.hjelpskurs gjennom årene, men jeg har ALDRI lært så mye som i går!!! :)

 

Fantastisk opplevelse og en kjempe artig slutt på 4. semester.

 

Hilsen 2/3 sykepleier ;)

Link to comment
Share on other sites

Det har vi også hatt :) Vi hadde 12 poster, blant annet: åpne og lukkede arm- og beinbrudd, hjerteinfarkt, indre blødninger, hode/nakkeskader, knivstikking, hlr på voksne og barn, drukning, brannskader, overdose... Veldig lærerikt! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy