Jump to content
Sykepleiediskusjon

Misty

Members
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Misty

 1. Vi gir ondansetron som førstevalg. Kan også gi afipran og dridol, men dridol blir ofte pasientene ganske trøtte av...
 2. Vi bruker ofte (daglig) PCT. Jobber på intensivavdeling. Brukes på dårlige/ustabile pasienter med sepsis.
 3. O2 gir du når pasienten trenger oksygen (O2). Medisinsk luft er trykkluft som brukes for å drive forskjellig medisinsk teknisk utstyr, f.eks respirator, optiflow, sug.
 4. Dobbeltkontroll er bra ja. Håper du tar lærdom av det, og sørger for å lære deg/ be om å få undervisning i medikamentregning. Vil anbefale deg og pugge den trekanten med dose/styrke /mengde forholdet. Du lærte den helt sikkert på sykepleien. Da blir det mye lettere å regne riktig.
 5. Jeg håper heller ikke dette er et seriøst innlegg...! I såfall MÅ du lære deg medikamentregning. Hvilken formel har du egentlig brukt for å komme fram til svaret ditt? Som Kamilla skriver: Mengde= dose:styrke-> 2mg:10 mg/ml=0,2 ml. Hvis det er riktig det du skriver, har du gitt pasienten 22,5 mg morfin i stedet for 2 mg. Håper det ikke får fatale konsekvenser...
 6. Har ikke forslag til bandasjer dessverre... Du sier ikke hvor på kroppen disse sårene er, men har det vært forsøkt/ er det aktuelt med f.eks epidural, blokkade/ plexus? Har vært borti palliative pasienter med smertefulle sår på u.ex som har vært vanskelig å smertelindre, som har hatt stor nytte av epidural! Og som har blitt sendt hjem med epidural og oppfølging av hj.spl.Eller hvis det er på armene, kunne man kanskje lagt en blokkade? Med inneliggende kateter som det kan fylles på etterhvert?
 7. Misty

  Fersking-spørsmål

  Når du jobber 100% blir alle ekstravakter 100% overtid. Hvis ikke du har blitt forskjøvet fra en annen vakt da. Det er vanlig at det gjennomsnittsberegnes i en turnusperiode, slik at det ikke har noe å si hvor mange timer du jobber den aktuelle uken, men at du får overtid på alt.
 8. Jeg jobber også på intensivavdeling. Jobber 3-delt turnus. Har en del netter, da vi er avhengig av god bemanning på nettene også. Som insipidus sier er hverdagene utrolig varierte. Noen pasienter er til observasjon, noen skal stabiliseres før de sendes videre eller til operasjon, mens andre mottar intensiv behandling. På dagtid er vi stort sett 2 sykepleiere på respiratorpasienter, noen ganger 3 hvis de er veldig ustabile. Ellers er det bl.a resp.probl med NIV behandling, sepsis, traumer, intox, kramper osv... Det er mye observasjoner, og det gjelder å være på hugget, så en tidlig kan starte tiltak for å unngå forverring. Prosedyrer er det meste du kan tenke deg, alt fra å assistere ved innleggelse av cvk, epidural, dialysekateter, assistere ved intubering, mottak av ny pas, koble opp arteriesett, blodgasser, håndtering av ernæring (mye sondemat og iv), håndtering av eliminasjon, blæretrykk, mobilisering, smertebehandling, administrering av medikamenter, actilysebehandling, følge/overvåke/assistere v diverse undersøkelser (f.eks ct, mr, angiografi, bronkoskopi, coiling) +++ Det er både anestesileger og lege knyttet til den avdeling pasienten hører til på, som går visitt. Det er langt i fra action hele tida, men noen ganger skjer det mye på kort tid. Det er utrolig lærerikt, og jeg kan absolutt anbefale det hvis du har muligheten og interessen! Ja, det er tøft og være ny på en slik avdeling, men læringskurven er enorm, og det går seg til
 9. Hei! Så bra at du allerede er i gang med å lese litt ☺ Det blir nok lettere for deg når du har hatt litt undervisning om det. Men enkelt forklart er mg/ml styrken på medikamentet. F.eks la oss si at du skal gi 100 mg ibux mikstur til et barn. Styrken på ibux mikstur er 20 mg/ml. Da må du vite både dosen (100 mg) og styrken (20 mg/ml) for å regne ut mengden (antall ml) du skal gi. Mengde =Dose/Styrke, dvs mengde= 100 mg/ 20 mg/ml = 5 ml. Håper det var forståelig! Lykke til med videre lesing ☺
 10. Jeg ville uanngått alle preparater i samme hovedgruppe som morfin (f.eks morfin, oxycontin og dolcontin). Evt prøve f.eks paracet, ibux, fentanyl, ketorax eller tramadol... Selvfølgelig i samråd med lege.
 11. Hadde jeg vært ung og nyutdannet, og skulle velge på nytt, hadde JEG valgt kirurgisk avdeling! Jeg har jobbet både på medisinsk og kirurgisk, og følte absolutt jeg lærte mest på kir avd som student. Men det er helt sikkert forskjellig fra forskjellige avdelinger og sykehus (og fra person til person, og hvor mye en blir inkludert som student). Som sykepleier (student) tror jeg både fødeavdeling og ambulanse er litt utenfor faget, tror absolutt du får best utbytte av enten en kir eller med sengepost. Kommer nok litt an på interesse. Jeg synes fortsatt de kirurgiske pasientene er mest spennende å jobbe med :-)
 12. Misty

  CVK - desinfisering?

  Jeg er ikke vant til prosedyren med posiflow, men vanlige treveiskraner på cvk. Jeg pakker inn både kobling og ytterst del på treveiskranen. Vasker med klorheksidin, og bruker kompresser med klorheksidin når jeg skal koble på/av. Dere har vel en prosedyre på hvordan dere skal håndtere det der du jobber?
 13. Jeg synes ikke denne setningen kan misforstås på noen måte. Jeg har ikke noe erfaring fra hjemmetjenesten, men stusser jo over at personer uten helsefaglig bakgrunn skal administrere medikamenter til brukere? Fordi at for helsepersonell som kan noe om ulike sykdommer, symptomer og medikamenter, er det helt naturlig (som i dette tilfellet) at en ikke skal gi insulin ved bl.s under 6, men at det ikke er selvsagt når en ikke kan noe om det... Uansett synes jeg det var dumt av kollegaen din å henge deg ut foran pasienten! Lykke til med videre opplæring i ny jobb ?
 14. Misty

  Nyutdanna

  Anbefaler deg å lese dette fra nsf: https://www.nsf.no/vis-artikkel/1267852/Ansiennitet---et-forhandlingssporsmaal Det ser ut som du må jobbe i gjennomsnitt 14t/uke i minst et halvt år for å få det godskrevet som ansiennitet i kommunehelsetjenesten. I helseforetakene teller alt uansett hvor lite du har jobbet etter fylte 18 år.
 15. Jeg har ikke peiling på forskjellige typer stetoskop. Men da jeg begynte å jobbe på intensivavdeling, begynte jeg å lytte på respirasjons- og tarmlyder. Veldig spennende! Anbefales på det sterkeste! Selv om jeg skjønner at det ikke alltid er tid til det når en har mer enn en pasient...
 16. Nei, du kan ikke snu en ampulle opp ned for å trekke opp et medikament. Da vil alt innholdet renne ut...
 17. Misty

  Se blodårer

  Hvis du googler "vein finder" finner du en del forskjellige sånne uv apparater. Har hørt om det, men aldri prøvd det selv så aner ikke hvordan det fungerer i praksis.
 18. Det pleier å stå på de ulike medikamentene (i felleskatalogen) ? F.eks "injiseres dypt i.m i glutealregionen". Jeg har ikke vært med på å sette noe annet enn vaksiner i.m i overarmen. Har brukt låret noen ganger, men bruker primært setet. Men nå er det ikke så ofte jeg setter i.m da...
 19. CPAP gir samme trykk hele tida, under inspirasjon og ekspirasjon. Brukes ved resp.svikt type 1. BiPAP, VPAP og NIV (non invasiv ventilasjon) er det samme. BiPAP og VPAP er fabrikkatnavn. Det gir høyere trykk under inspirasjon enn ekspirasjon. Brukes ved resp.svikt type 2. BiPAP og Vpap er som meg bekjent sånne små kasser (ser ut som cpap, enkle apparater), mens ved NIV kan en også gi varm fukting og forstøver direkte (samme maskin som respirator hos oss i hvertfall)
 20. Jeg fikk 4 opplæringsvakter da jeg var nyutdannet og begynte på kirurgisk avdeling... Fikk imidlertid lang opplæring da jeg begynte på intensivavdeling, men tror ikke så mange andre avdelinger har det...
 21. Jeg er vant til at pas kan drikke klare væsker inntil 2 timer før opr. Premedikasjon gis med litt vann ca 30 min før opr. Og mindre enn 30 min før opr er det jo ikke nødvendig å skylle munnen, selv om det sikkert går greit. Poenget er jo at ikke magen er full når pas skal intuberes, for å unngå aspirasjon. Og hvis det er regional eller intravenøs sedering, er det nok tilfelle en får problemer med luftveiene.
 22. Ja snakk med henne. Jeg har jobbet som sykepleier på 2 av stedene jeg hadde praksis. Tror det er ganske vanlig. Og så er det litt trygt å begynne et sted du har hatt praksis :-) Mange avdelinger har jo alltid bruk for nye ansatte. Er nok varierende ulike steder i landet hvor store stillinger en får, og om en får fast stilling som nyutdannet... Jeg begynte i 75% vikariat, og spedde på med ekstravakter (som det alltid var nok av). Etter en stund fikk jeg 50% fast, og en stund etter det 100% fast. Kunne sikkert fått raskere fast stilling i kommunen, men det var jeg ikke interessert i.
 23. Jeg søkte først på sommerjobb ca et halvt år før jeg var ferdig med sykepleien, og deretter fikk jeg tilbud om videre vikariater, helt til jeg fikk 100% fast etterhvert. Om du kan få en stilling som utlyses nå spørs vel litt hvor mange kvalifiserte søkere de har, og om de evt er villig til å vente 7 mnd før du kan begynne. Du kan jo ikke begynne å jobbe som sykepleier før du har fått autorisasjonen. Har aldri hørt om noen lov som sier at du kan likestilles. Men det går jo an å søke likevel! I verste fall får du ikke jobben, men du får uansett vist interesse ? Lykke til!
 24. Jeg jobber på intensivavdeling på sykehus. Har du vurdert å prøve det? Det er jo sykehus da men... Kan jo være en del tunge stell der også, men du har jo som regel bare en pasient i løpet av ei vakt. Det er mye mindre slitsomt enn å løpet beina av seg på en vanlig sykehusavd eller sykehjem! Ellers fins det jo alternativer som f.eks å jobbe hos en bandagist, avd.leder jobb på sykehjem?
 25. Det er jo dessverre ikke noe annet å gjøre enn å vente og se. Du har vel søkt andre steder også hvis du er redd for å ikke komme inn på førstevalget? Lykke til ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy