Jump to content
Sykepleiediskusjon
Sign in to follow this  
Guest Line

AFB- eksamen

Recommended Posts

Guest Line

Jeg skal ha eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi i slutten av juni i år. Skulle egentlig ha denne eksamenen i begynnelsen av januar, men valgte å melde meg av pga. liten tid til å lese før jul.

Det er skriftlig eksamensform, med rundt ti oppgaver. Må ha 40 poeng av 100 mulige for å bestå. Har tre andre eksamener før denne + åtte ukers sykehjemspraksis med påfølgende oppgaver.

Synes det å jobbe meg gjennom pensum virker litt "uoverkommelig", da hvert kapittel i pensumboka "Menneskekroppen" skal gjennomgås. Er rundt 20 kapitler. Jobber normalt med tankekart, men selv dette blir litt håpløst når nesten alt i hvert kapittel bør kunnes noenlunde godt.

 

Har noen der ute tips til en god måte å få en grei oversikt over stoffet på? Målet mitt er en C.

 

På forhånd, tusen takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når jeg leste til sykdomslære, skrev jeg tankekart i hytt og pine. I tillegg fikk vi haugevis med studisespørsmål. Det som fikk meg til å lære best var å først lese et avsnitt noen ganger, også gjengi dette med egne ord, enten skriftlig eller muntlig. Det er da man virkelig finner ut om man har forstått stoffet.

Ellers kommer man ikke utenom det evinnelige tankekartet. Jeg fokuserte på dette hele tiden og endte opp med en B, så dette tror jeg du klarer strålende! Lykke til med eksamen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når jeg har lest til både anatomi og sykdomslære lagde jeg et "spill" med spørrekort.. Skreiv f.eks. var er det sentrale nervesymtemet på ene siden av lappen og svaret på andre siden. Jeg lærte mye ved å lage dem og der etter se ofte igjenom dem. Vi satt en gjeng og spurte hverandre, ble plutselig litt gøy og lære..:0) (bruker fortsatt spørrekortene for å opprettholde kunnskapen).

 

Det som hjalp meg mye var også tegninger.. Lagde hefte med tegninger og forklarte hva som skjedde..:0)

 

Håper noe av dette kan hjelpe.

Lykke til..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tankekart, gamle eksamensoppgaver, oppgaveboka til menneskekroppen var det som hjalp meg til eksamen. i tilleggkjøpte jeg et kompendium som het anatomi og fysiologi av tharaldsen og sjaastad, der det står kort og konsist forklart, absolutt anbefalt å skaffe. vi hadde også menneskekroppen, og enkelte ganger syntes jeg det sto vanskelig forklart i den. fant da at kompendiet var til større hjelp i eksamensforberedelsen.

men alfa omega er oppgaver til pensumboka og gamle eksamensoppgaver, da foår du også en formening på hvordan eksamen er bygd opp å hvor du ligger poengmessig an og hva du bør fokusere på...

lykke til ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for veldig gode tips!

Skal definitivt prøve ut spørrekortene Trine S. Ser for meg at det funker veldig bra!

Jeg har den Anatomi og fysiologi-boka hjerterom, og er enig i at den ofte forklarer litt greiere ift. Menneskekroppen. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest trylle

Løs gamle eksamensoppgaver!! Hadde denne eksamen i januar. Har tre barn, mann og jobb utenom studenttilværelsen, men baserte meg på gamle eksamensoppgaver. Løste disse opp igjen og opp igjen. Fikk en B :-) Vil tro det ligger eksamensoppg. På studentsiden til din skole? Å ta for seg "Menneskekroppen" kapittel for kapittel er altfor omfattende! Regner med foreleser har nevnt hva som er mest relevant? Du vil se i de gamle oppgavene hva som alltid går igjen også. Dette filser du! Heiaheia!! :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy