Jump to content
Sykepleiediskusjon

knusing av tabletter


Guest Linn

Recommended Posts

Kan toilax enterotabletter knuses og gis gjennom peg sonde? Har sett på praksisplass at det er blitt gjort. Har hørt om at entero tabletter skal ikke knuses. Pasienten må jo få tabletter og når han ikke kan svelge, finnes det noe andre alternativer?

Link to comment
Share on other sites

Du har rett enterotabletter skal ikke knuses. Ser du i felleskatalogen på Toilax under dosering så står det også presisert at de skal svelges hele. Man skal heller ikke gi Toilax sammen med antacida og melkeprodukter: Samtidig bruk av antacida og melkeprodukter kan nedsette drasjeringens motstandsevne og medføre dyspepsi og irritasjon av magesekken.

http://www.felleskat...ax-orion-564697

Hvis det skal gis kontaktlaksantia så finnes det noen dråper man kan gi som heter Laxoberal. Hvis ikke kan man gi Movicol eller Lactulose.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville i hvert fall ikke knust Toilax, men tatt en titt her på alternative tabletter som kan knuses: http://www.felleskatalogen.no/medisin/atc-register/A06A

 

Jeg vet endel har god effekt av Movicol, eller så kan man kanskje øke dosen på Lactulose, hvis pasienten ikke får maks dose. Dette er jo bedre alternativer for tarmen enn kontaktlaksantia. Men dette har dere sikkert vurdert.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy