Jump to content
Sykepleiediskusjon

Sykepleie studier og førstehjelp.


Kjell

Recommended Posts

Satt og diskuterte det her med en annen i klassen i dag, og begge er så smått irritert over dette temaet.

Vi er nå andreårs studenter, og den eneste form for førstehjelp vi har opplæring i, er HLR. Men nå er det jo vel ganske naturlig at for å faktisk være i stand til å hjelpe til ved en eventuell akutt situasjon, så burde vi vel i det minste ha en opplæring tilsvarende grunnkurs i førstehjelp?

 

Det er en kjent sak at øvelse må til for å kunne handle rett i slike situasjoner, og akkurat nå føler vi at de aller fleste i røde kors, og som har tatt et kurs, vil være langt bedre rustet til å håndtere slike saker enn vi som tross alt skal bli sykepleiere.

 

Er det bare vi som føler at det er noe feil med dette?

Link to comment
Share on other sites

Guest Førstehjelpskurs GO!

Det er veldig relevant spørsmål og desverre er det stor forskjell i praksis mellom høyskolene på dette feltet. Skolen jeg gikk på hadde vi et14dagers kurs i slutten av 2 klasse, der den første uken var teori (og HLR), og den andre uken var planlegging og gjennomføring av katastrofeøvelser der man hadde tre grupper som lagde forskjellige scenarioer. Etterpå fikk man en av de andre gruppene sine scenarioer og så var planleggergruppen statister og den siste gruppen observatører. VELDIG nyttig og veldig gøy! (man visste selvsagt ikke hva scenarioet var før man stod der) Vi hadde vel stilasvelt, bil gjennom sykkelfelt og gjengoppgjør på en bar tror jeg... Etterpå fikk man tilbakemelding på hva man gjorde rett og hva man kan tenke på neste gang.

 

Så...nei! Det er ikke dere som synes det er noe galt i å ikke ha førstehjelpskurs ;) Men mange skoler prioriterer det desverre ikke..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy