Jump to content
Sykepleiediskusjon

LCP


Guest Guest

Recommended Posts

Hvis pasienten står på antibiotika og o2 behandling på grunn av lav o2 metning (ikke kjent hjertesvikt fra før) skal disse da seponeres ved oppstart av LCP skjema? (liverpool care pathway)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke vant med at man seponerer O2'en ihvertfall, men når man går over til LCP så er vel det fordi man gjør regning med at pasienter er i siste fase av terminalpleie, og at man dermed seponerer alt som ikke er strengt nødvendig, som antibiotika, hjertemedisiner og alle andre medisiner enn det som er lindrende? O2 kan lette følelsen av tung pust, men når den ikke har effekt fjernes som regel den og. Men det er legen som tar stilling til seponering av medisiner, og setter opp nytt behandlingsregime.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan vurdere dere at terminale pasienter har nytte av o2 eller ikke?

sitat fra en god artikkel:

 

Oksygentilførsel på nesekateter vil med få unntak (cyanotiske pasienter) ikke gi lindrende effekt. De døende puster gjennom munnen, og nesekateter bedrer knapt oksygenmetningen. Pasientenes dyspné er forårsaket av CO2-retensjon, som ikke bedres ved bruk av oksygen (10). Dersom målsettingen skulle være livreddende tiltak ved for eksempel hjertesvikt, bør oksygen administreres via en tettsittende maske eller intubasjon, noe som ikke bør gjennomføres overfor døende pasienter. Oksygentilførsel fører raskt til psykisk avhengighet hos pasient, pårørende og behandlingspersonale.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy