Jump to content
Sykepleiediskusjon

Jostein

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Telemark

Recent Profile Visitors

312 profile views

Jostein's Achievements

  1. Du skal først og fremst ha fått advarsel ved midtvurdering. Dersom varsel ikke er gitt, kan du i hovedregel ikke strykes med mindre du gjør farlige feil. Satt på spissen skal eventuell språkbarriere være avdekket før praksis og føre til at du ikke får starte i praksis. Du bør skrive klage hvor du påpeker at språket ikke har vært noe issue så langt, og at du ikke er informert om årsak til stryk. Send klagen til både praksissted, studielærer og fagforening.
  2. Dette spørsmålet kom opp i Porsgrunn i 2016. Svaret var at : ""En gruppeleder er en leder på lik linje med avdelingsleder. Spl leder dagens arbeid og er knutepunkt for øvrig ansatte. Avdelingsleder styrer overordnet, altså systemet. Man behøver ikke ha mye makt for å definere seg som leder. En situasjon kan være ledelse av samhandlingsgruppe ift palliasjon i hjemmet. (Sykehjemslege, deg selv, kreftkontakt, palliativt team osv osv). "" Forskjellige skoler og veiledere tolker ledelsespraksis forskjellig, så jeg ville uansett tatt ei runde med veileder for å få godkjent ideen du kommer opp med. Veileder er til for å brukes.
  3. Gå gjennom pensum steg for steg. Løs flervalgsoppgaver. Du kan glemme å lære nye og store temaer i detalj, men hvis du oppdager store kunnskapshull elle rmangler forståelse av hvordan de forskjellige organene samvirke, bør du nok legge litt krutt i det. Husk at manglende kunnskap om vitale strukturer og funksjoner vil trekke mer ned enn om ikke øyets anatomi sitter helt. Anbefaller deg å gjøre flervalgsoppgaver og se over gamle eksamensoppgaver. MedEasy har begge deler. https://medeasy.no/blog/en-uke-igjen-til-eksamen-dette-skal-du-bruke-tiden-pa . Lykke til!
  4. Dette bør du faktisk snakke med leder og lokal fagforening om, gjerne også studentforeningen. Hvis du baserer nekting av oppgaver på råd fra SM kan du fort stille deg selv i litt dårlig lys. Sørg for å ha korrekt juss på din side. Just sayin....
  5. Btw - du kan antagelig reise til landene, men husk å føre på at du er straffedømt. Sjekker de og du har sagt nei, så blir det antagelig kort ferie.
  6. Det vil aldri forsvinne helt, men er kun synlig på uttømmende attest, som man bare leverer ved høy sikkerhetsklarering, eller dersom det er relevant for jobben. Qluet er at jobben definerer hvilke opplysninger politiet er villige til å gi ut. For spl er det ikke relevant å vite om du har fyllekjørt, og praksissteder kan heller ikke kreve kjørerkort. Er med andre ord ingen hindre i veien for praksis.
  7. Autorisasjon er ikke et problem. I forhold til praksis, er det kun et problem om du ønsker praksis et sted som forlanger plettfri vandel, eller om du ønsker å ta deler av studieåret eller praksis i utlandet, fx USA, Canada, Australia m.fl. Praksissteder kan ikke kreve førerkort.
  8. Hvis formkravet er bruk av komma, er svaret feil. Jeg hadde helt klart klaget hvis det ble avgjørende for bestått /ikke bestått.
  9. Bedrageridommer, fyllekjøring og lignende kommer som regel ikke med. Om du er i tvil, ringer du til pågjeldende politidistrikt og ber om å få snakke med jurist. De er ikke skumle å forholde seg til.
  10. Er vell ikke helt uvanlig å bli forespurt om man har lyst til å jobbe hvis man har gjort et bra inntrykk.
  11. Ja, konklusjonen i dette skrivet forklarer jo hvorfor man peker på lokale rettningslinjer. Blir spennende å se om dette er noe man kan påvirke at blir omtalt i preparatomtalen i felleskatalogen. Jeg følger det opp via sykehusapoteket. Poster en eventuell tilbakemelding her.
  12. Bare for å oppklare: ampuller trekkes opp i sin helhet og oppbevares ikke for sekundære opptrekk. Så langt bør det være bred enighet :) ! Jeg synes det er interessant at det er så vidt forskjellig oppfattning av hva som er riktig oppbevaring av opptrekte legemiddler. I både Telemark og Vestviken, er alminnelig praksis som jeg kjenner det, at morf, oxy og haldol (og sikkert flere) kan trekkes opp, og oppbevares mørkt i sprøyte inntill ett døgn. (Dog forkastes de fleste før, pga usikkerhet om opprinelse eller tidspunkt pga dårlig håndskrift på merkelappen. INGEN forkastes på struktuert basis, for eksempel ved oppfylling av legemiddelbakker.) Jeg har heldigvis heller ikke opplevd at legemiddler ligger på nattbordet til pasienter, men det er vell ett fenomen som opptrer på avdelinger med mindre mobile pasienter enn hva jeg er vant til. Slik som jeg tolker punkt 6.6 her https://www.legemiddelsok.no/_layouts/15/Preparatomtaler/Spc/0000-06314.pdf så er produsentens anbefalling at fortynnet innhold brukes umiddelbart, men ufortynnet blir opp til lokale krav -dvs sykehusets eller foretakets krav. Da blir det enda en gang litt interessant at det er så mange meninger om hva som er korrekt. Jeg er ny i gamet, og kanskje litt over gjennomsnittet nysgjerrig, men nettopp slike motsettninger synes jeg er interessant å følge opp, både fordi det har med pasientsikkerhet å gjøre (at legemiddelet brukes korrekt) og at man ikke sløser. Til syvende og sist er det vell evidensbasert praksis som bør være gjeldende, med mindre lokale krav er strengere. Det denne tråden kan tyde på, er at lokale krav kan være mildere enn produsentens, og da er vi jo på ville veier - i hvertfall på min nåværende arb plass og steder jeg har vært i praksis. Beklager litt rotete innlegg - det blir sikkert fler :)
  13. Tar du der utgangspunkt i veilederens anmerkning om ampuller og umiddelbar bruk? I så fall, gjør du samme regel gjeldende for fx oksykodon eller morfin? Det er jo også gjerne fra ampuller, hvor praksis ofte er oppbevaring inntill 24 timer når innholdet er trukket opp i sprøyte med eller uten fortynning (NaCl)?
  14. Løs gamle oppgaver og tenk at du skal være generalist. Du MÅ ikke kunne alt om alt for å bestå, men hvis du vil bli dyktig og skjønne hva legen og kirurgen snakker om, så må du begynne å pugge. Du må kunne klare å beskrive organers funksjon, immunforsvarets oppbygging og de viktigste anatomiske strukturene. Kretsløpet er basic. Om du ikke husker hva alt heter så er det strengt ikke det som avgjør karakteren, men det vil selvfølgelig vippe deg ned eller opp om det er tvil. Jeg lærer best ved å tegne. Hvordan du selv lærer best, vet du antagelig selv. En ting er sikkert, dette kommer ikke av seg selv. Du må sette av tid. MYE tid.
  15. Øv på alt helt til du skjønner hvorfor du skal gjøre som du skal. Jeg mente jeg kunne alt, men stressa så mye både 1 og 2 år, at jeg strøk så det dundra. Til gjengjeld stod jeg med glans på begge konte-prøvene. Så.... les nøye, øv mye, og går det til dundas første gang, prøver du bare igjen og da går det nok helst bra.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy