Jump to content
Sykepleiediskusjon

En sykepleiers oppgaver


Recommended Posts

Hei,

 

kunne tenke meg å søke meg inn på sykepleier til neste høst, men lurer litt på hvilke oppgaver en sykepleier utfører? Det er klart det varierer litt med arbeidsplass og fagfelt/etterutdanning, men slik jeg har forstått det er sykepleiernes oppgaver gjerne: kontakt med pasient og pårørende, observere, mating, stell og sårskift, utdeling av medisiner m.m. og triage. Og så var det blodprøver, kateter og denslags i tillegg. Sist men ikke minst: dokumentasjon. En hel masse med andre ord, og ingen dager er like.

 

Og så ville jeg anta at sy, kutte, skjære og denslags er forbeholdt legene/kirurgene, mens stikking utføres av sykepleieren.

 

 

Og, om noen av dere tar/har tatt studiene på HiG (Gjøvik): hvor er det praksisen blir gjennomført? Nærområde eller stort sett over hele Oppland/deler Hedmark?

 

Til slutt: under praksis ser jeg at det står listet praksis ved kirurgi (opr. avd), barsel/føde og psykiatri. Vil det si du velger retning eller har du praksis på alle tre?

Link to comment
Share on other sites

Først av alt velkommen hit ;)

Hyggelig at du har lyst til å studere sykepleie.

For å svare på det siste spørsmålet først så velger man ikke retning under grunnutdannelsen, men skal igjennom alt. Så man har praksis innen alle disse feltene du nevner pluss mer. Man er ikke på operasjonstua da, men på kirurgisk avdeling. Der pasientene ligger før og etter operasjonen, men man kan selvfølgelig bli med og se på operajoner under denne praksisen.

Ja det stemmer at sykepleierens arbeidsdag inneholder endel av det du sier. VI har skrevet om det i noen poster her som jeg linker til så kan du lese mer ;)

 

http://sykepleiediskusjon.net/index.php?showtopic=1178

 

http://sykepleiediskusjon.net/index.php?showtopic=608

 

http://sykepleiediskusjon.net/index.php?showtopic=492

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy