Jump to content
Sykepleiediskusjon

Hospice


Charming

Recommended Posts

Jeg har lett litt rundt på nettet for å finne ut hvor i Norge det er hospicer. Vet det er et i i Stabekk (?) og ved Lovisenberg i Oslo. Men finner liksom ikke noen oversikt?

 

Noen som har jobbet et slikt sted og vil dele noen erfaringer? Må man ha videreutdannelse for å få jobbe her?

Link to comment
Share on other sites

Hei! Jeg har hørt kun positive erfaringer fra dem som jobbet eller hospitert på Stabekk eller Lovisenberg. Spesielt gjelder det hospice Lovisenberg. Det også finnes 2 relativt nye hospice avdelinger ved 2 sykehjem i Oslo: ved Akerselva sykehjem og ved Lillohjemmet. For å jobbe der trenges det ikke videreutdanning. Angående Hospice Lovisenberg.. hørte at akkurat der trenges det videreutdanning (eller lang erfaring fra relevant arbeidsområdet) Det er også liksom ikke så lett å få jobb akkuratt der..

Link to comment
Share on other sites

P.S.Kanskje du finner mer informasjon på

www.palliativ.org (den norske palliative foreningen) og

www.palliasjon.no (kompetansesenter for lindrende behandling)

Forresten, hvis du er interessert i palliasjon så blir det snart et kurs i grunnleggende palliasjon på Montebello senteret (april 2011). Det finnes mer informasjon i det siste nummeret av Sykepleie :)

Link to comment
Share on other sites

Nasjonalt register over palliative virksomheter i Norge skal ha oppdatert oversikt over palliative tilbud.

Palliasjon er et utfordrende- og meget flott område å arbeide med. Palliasjon kan være akttuelt for noen i flere år, og handler altså ikke bare om behandling de siste leveruker/ - dager. Palliasjon er aktiv, problemløsende tilnærming til pasientens symptomer. Det er krav til bred faglig komptanse, gode kommunikasjonsevner og evne til systematisk sykepleie og dokumentasjon. Tverrfaglig samarbeid med forståelse for kompleksiteten i pasientsituasjonen er som oftest implement på de ulike palliative team.

Palliasjon har hospice-ideoligien i seg. Fagmiljøene i Norge har valgt å bruke begreper som palliativ og lindrende framfor hospice. Det gjenspeiles i Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen. Denne finner du på www.shdir.no

Jeg synes det er viktig å implementere kunnskap og metode fra palliativt fagfelt til andre fagområder også. God palliativ behandling må bli standard, selv om den syke befinner seg på en sykehjemsavdeling, sykehus eller hjemme.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy