Jump to content
Sykepleiediskusjon

Videreutdanning i Akuttsykepleie


nerinna

Recommended Posts

Ja kanskje. Jeg lurer fordi jeg tar denne utdanningen selv og har fått spørsmål opptil flere ganger hva jeg kan gjøre med den kompetansen jeg nå får som jeg ikke kunne før? Jeg synes det er et litt rart spørsmål og få, men nei jeg vil jo ikke få en annen type jobb etter utdanning, jeg jobbet i akuttmottak og kommer fortsatt til å gjøre det videre. Og da er det mange som lurer på hva jeg skal med utdanningen? Man trenger jo bare erfaring, sier de. Vel... Etter bare noen måneder på skolebenken har jeg lært meg nye ting hver dag, som jeg aldri hadde lært meg via erfaring. Men det er det visst ikke alle som forstår. Vi har til og med mye av den samme undervisningen som anestesi og intensiv har.

Det er kanskje som du sier, at den ikke er like utbredt. Ved Høgskolen i Østfold har de hatt den siden 2003, men den er ikke like godt representert på landsbasis som de andre videreutdanningene. Jeg håper den blir det da! For en høyere kompetanse i akuttmottak er absolutt nødvendig!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det er en videreutdanning rettet mot sykepleiere som arbeider i akuttmottak. Man lærer inngående om de vanligste tilstandene vi ofte kommer borti i akuttmottak, samtidig er akuttsykepleie en slags fordypning i mange forskjellige emner fordi vi må kunne litt av alle tilstander. Men hovedsakelig hjerte- og lungesykdom. En stor del av utdanningsløpet foregår sammen med anestesi- og intensivutdanningene. Det skal læres å tolke EKG, blodgasser. Vi lærer i grunn å tolke alt i ytterste konsekvens, nettopp for å kunne være litt i forkant.

Det er veldig spennende! Og jeg angrer ikke. ? hvis det er av interesse anbefaler jeg at du kikker på linken.

 

http://www.hiof.no/studier/studietilbudet/viser-aktuelle-beskrivelser?displayitem=1929&module=studieinfo&type=katalog#/aktuelt

 

Det trengs et større fokus på bedre kompetanse i akuttmottak, det er jo første leddet innenfor sykehuset pasienten møter, så hvorfor skal det ikke være spesialsykepleiere der også? ?

Link to comment
Share on other sites

Ser veldig interessant ut!
Men dette er en utdanning uten mulighet for master?
Som det er på f.eks. videreutdanning innen intensiv og operasjons?
Blir man spesialsykepleier etter endt utdanning?
Vet du noe om stigning i lønn kontra intensivspl?

Link to comment
Share on other sites

Dette er en videreutdanning som vil få mulighet for master etterhvert. Vet hvertfall at høgskolen i Østfold ønsker å få til det på lik linje med intensiv og anestesi. Du blir spesialsykepleier ja og skal lønnes som det på lik linje med intensiv. ☺

Link to comment
Share on other sites

Det er en del diskusjon rundt bruken av akuttsykepleiere, for de har ikke et spesialfelt på lik linje med intensivsykepleiere, opr.spl eller anestesispl. Jeg jobber i akuttmottak og kommer ikke til å søke akuttspl, ønsker mye heller anestesi eller intensiv. Men det er jo en smakssak. Jeg føler at jeg lærer det jeg må kunne via jobb og fagutvikling, vil ikke si at videreutdanning er bortkastet, for det er det aldri, men jeg hadde ikke brukt tid og penger på akuttspl.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Har tidligere jobber mange år i akuttmottak. Har videreutdannelse i intensivsykepleie og anestesisykepleie. Vil si anestesisykepleie er den videreutdanningen der man kan få jobb alle plasser og dermed ikke begrenser jobbmulighetene. Det var årsaken til at jeg tok anestesi etter intensiv. Turnus som intensivsykepleier er og rimelig tøff de fleste steder.....noe som er grunnen til at veldig mange ikke orker livet som intensivsykepleier i lengden. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy