Jump to content
Sykepleiediskusjon

Sterke smerter pga nedsett sirkulasjon


Hanne

Recommended Posts

Eldre slekning. med artrose og sterke smerter pga nedsett sirkulasjon i bein. Med i dag Lyrica 75 mg. morgon. Paracet 500 mg 3 gonger dagleg. Norspan 20 mg plaster. Har prøvd Oxycontin 20 mg morgen og kveld. Vart då berre sløv og trøytt utan ønska smerteeffekt. Durogesic 25 mg, vart då kjempegod av all anna smerte men hadde grusomt vondt i foten. Nevrotin samman med durogesic vart litt for mykje. Står på oxynorm ved behov. Nokon som har erfaring om kva leger andre stader har sett pasienter med liknande problematikk på? Har eit godt sammarbeid med lege og hjspl! :)

Link to comment
Share on other sites

Du sier at Durogesic 25 µg (IKKE mg) og Neurontin ble for mye. Durogesic finnes også som 12 µg. Kanskje det hadde vært bedre i kombinasjon med Neurontin.

 

Enkelte typer smerter (spesielt nevropatiske smerter) har ingen effekt av opiater, noe slektningentydeligvis har erfart.

Derfor brukes Lyrica og/eller Neurontin ofte i kombinasjon med opiater.

 

Kan også nevne at smertespesialister ofte bruker (hvertfall da jeg jobbet på sykehus) bruker Sarotex som smertelindring.

 

Anbefaler at vedkommende blir henvist til ensmertespesialist!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Smerteteam finnes på enkelte sykehus og vil kunne finne fram til en behandling som hjelper. Med mindre vedkommende har nedsatt leverfunksjon, så er 500 mg Paracetamol tre ganger om dagen altfor lite. Forskning viser at Paracetamol ofte gis for sent og for lite. Hvorfor han/hun står på Oxynorm vet jeg ikke, men synes det virker merkelig når Oxycontin er seponert. Oxynorm brukes oftest når man skal stille inn riktig dosering av Oxycontin, samt ved smertegjennombrudd under Oxycontinbehandling. Se forøvrig Felleskatalogen for mer informasjon.

En annen behandling, som går ut på å bruke kroppens egne smertestillende er transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), skal være meget effektivt mot blant annet smerter i forbindelse med nedsatt perifer sirkulasjon, samt nevropatiske smerter. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Transcutaneou...rve_stimulation ). Den går ut på å stimulere enten berøringsnerver for å påvirke portkontrollen i ryggmargen, jfr portkontrollteorien, eller ved å stimulere musklene til å arbeide, noe som frigjør endorfiner.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy