Jump to content
Sykepleiediskusjon

apoptose

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

About apoptose

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

2,438 profile views
 1. Litt på siden av spørsmålet, MEN - all nyere forskning sier at dette med å sette ned luft og lytte er ikke lenger en gyldig måte å kontrollere at sonden ligger korrekt plassert. På Helsebiblioteket ligger en oppdatert prosedyre for barn opptil 1 år, og såvidt jeg vet er prosedyren for større barn på vei. Prosedyrene for voksne har jeg ingen oversikt over, men vil tro at de også revideres (eller hvertfall burde det!).
 2. Canoderm er den beste fuktighetskremen jeg har brukt. Sliter tidvis med eksem på hender, og denne er den eneste som klarer å holde det i sjakk uten å irritere. Den trekker forholdsvis fort inn også, så det blir ikke noe gris.
 3. Det du kan gjøre er å kontakte det sykehuset du ønsker å jobbe ved (dit hvor du vil flytte) og høre om muligheter for at de tilbyr deg utdanningsstilling? Da kan du bo i Bergen under studietiden og så ha bindingstiden på det nye stedet.
 4. Kilde: Felleskatalogen. Forklaring på hvorfor har jeg (eller felleskatalogen, for den saks skyld) ikke.
 5. Har gått på HiOA, og hatt anatomieksamen der. Det er riktignok noen år siden, men vil ikke akkurat tro at pensum har forandret seg stort Mitt tips er; tenk helhetlig. Ta for deg de ulike organsystemene; Hvordan fungerer de? Hvordan er organene bygget opp? På hvilken måte påvirker de hverandre? Det er i mine øyne liten vits i å pugge detaljer, om ikke man forstår helheten. Først når den er på plass kan man begynne å pugge på detaljnivå. Lykke til!
 6. Det er vel pasienten/pårørende som skal ha utskriften, så jeg ville spurt en av kollegaene mine jeg, evt. lederen om ikke kollegaene kan det
 7. Jeg jobber på barneavdeling, og vi blander alle antibiotika selv. Vi kan ikke bruke Mix-ad sett e.l., fordi vi sjelden skal ha hele hetteglasset. Vi tilsetter derfor AB i NaCl-pose eller blander AB i sprøyte med NaCl (avhengig av mengden). Kobler alltid på en ny pose eller sprøyte med NaCl, for å skylle gjennom settet. Stiller da inn på pumpa hvilken totalmengde som skal inn (f.eks. 56,5 ml hvis det er tilsatt 6,5 ml AB i en 50-bag med NaCl). Pumpa vil da alarmere når posen/sprøyta er tom, og da setter vi på den med NaCl og lar resten gå inn.
 8. Jeg tror jeg hadde både søkt på, og takket ja, til jobben om jeg var deg. Faste jobber vokser ikke på trær når man er nyutdannet, og jeg tenker at det er lov å være litt "egoistisk". Da har du den tryggheten som følger med å ha en fast inntekt. Alle arbeidsgivere vet at det er en "risiko" å ansette kvinner i fertil alder, det er rett og slett sånn det er. Om du skulle være gravid ved slutten av studiet, eller bli det innen kort tid etter, så er ikke det noe unaturlig. Lykke til
 9. En helt vanlig en; med pluss, minus, gange og dele. Det er alt du trenger
 10. Rutiner rundt utregning av ansiennitet vet jeg ikke, men generelt er jo grunnlønna lavere i stat enn kommune. Akkurat hvor store forskjeller det er vet jeg ikke, men det kan riktignok googles om man er veldig nysgjerrig
 11. Er spes.spl., jobber på sykehus. 100 % stilling, tredelt turnus. 7 års ansiennitet. Inkludert tillegg havner jeg på ca. 500 000 brutto.
 12. På barneavdeling er det mye regning og utblanding som skjer på medisinrommet. Alt doseres ut ifra kg, så D/M/S er helt nødvendig at sitter i ryggmargen. På de aller, aller fleste antibiotikaene f.eks. skal først stamløsningen blandes, deretter skal dosen trekkes opp -og veldig ofte skal det tynnes ut. Ofte er det restriksjoner på maks styrke per kg og/eller maks ant. mg/g per minutt, så da må man regne. Det er pirkete og kan være vanskelig i starten, men man kommer raskt inn i det.
 13. Ja, det er både greit - og veldig vanlig. Det som er viktig å tenke på er at inhalasjonen(e) må gis med høyere flow enn hva pasienten allerede mottar, så i praksis betyr det at man reduserer/stopper high flowen mens man administrerer inhalasjonen(e), og starter igjen i etterkant. Man skal alltid titrere opp når man starter, så man må bruke litt tid på å komme opp i forordnet flow etter adm. av inh.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy