Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IdaJ

 1. IdaJ

  Sykepleie i Sverige

  Både lønn å arbeidsforhold er dårligere en i Norge.
 2. IdaJ

  Sykepleie i Sverige

  Man må ha svensk spl autorisasjon. Denne søkes fra Socialstyrelsen, https://legitimation.socialstyrelsen.se/sv/utbildad-inom-eu-eller-ees/sjukskoterska Har slev jobbet som sol i Sverige, dokk i Luleå på sykehuset å kun tre uker.
 3. IdaJ

  Hvordan snakke med terminale pasienter

  Man må betale for å lese artikkeln.... Jeg bruker snakke om det pasienten ønsker å snakke om, gamle ting brukar å være ett tema eller kun hverdaglige ting. Å bruker tenke på at alltid finnes for både pasienten å pårørende. Gir alltid beskjed om jeg finnes tilgjengelig om de har spørsmål eller vil snakke om andre ting. Jobber på ett sykehjem (to etg. med 6 avdelingar) å er oftest selv på helger/kvelder så er ikke alltid jeg da er på avdelingen der de terminal ligger.
 4. Zofran har som bivirkning bla "hjertebank" vilket mange kan tolke som angst.
 5. Vi blander nesten alltid movicol i eplejuice. Men det er fordi det er det vårres pasienter liker å drikker daglige.
 6. IdaJ

  Nikki-pumpe

  Noen som var noen bra rutiner for å skifte batteri og bytterfly på NIKKI-pumpe på regelbrunden basis? Hvordan gjør dokker andre med blandning av ny sprøyte når det kun er en spl på vakt? Blander dokk på forskudd?
 7. Noen som har har lest eller leser Master i klinisk sykepleie på Nord Universitet å kan fortelle om studiet? Er litt inteessert i å lese det nemligen
 8. IdaJ

  Yngre pasienter på sykehjem

  Vanligt trur jeg ikke att det er. Men skje at yngre skula i vegitabilskt tilstand blir boende på sykehjem.
 9. IdaJ

  Medisinsk cannabis

  Ikke hva jeg kan huske. Pasienten klarte seg så vitt jeg husker bra på kun medisinsk cannabis.
 10. IdaJ

  Medisinsk cannabis

  Ganger smerter hade pasienten min.
 11. Hjelpepleier er ikke en assistent sykepleier.
 12. IdaJ

  Medisinsk cannabis

  Jeg hade en pasient i hjemmetjenesten for noen år siden som hade fått utskrevet medisinsk cannabis. Men har aldrig vart med om det før eller etter det. Pasienten ment at det var egentlig ende smertelindring som fungerer.
 13. Der jeg jobber (sykehjem) så har kun sol lov å dra opp flytande legemidler. Også mycostantin, kajos etc.
 14. Æ jobber kun nattevakt ibland å da en til to vakter på rad. Klarer fint å drikk kaffe ved morgenrapporten og ellers under natten. Slutter dokk med at ikke få sov direkte når jeg kommer hjem (men har prøvd uten kaffe etter midnatt å samme ting da) Deremt når jeg vel har sovnet så sover jeg i regel fint til jeg skal opp igjen. Men æ klarer heller ikke å sove direkte etter kveldsvakt heller så jeg må ha en timen eller to for å slapp av å ro meg ned etter vakt.
 15. IdaJ

  Divertikler

  Hade legen ment klare væsker så hade legen spesifisert dette. Er det snakk om flytende føde så er det akkurat flytende føde og ikke noe annet.
 16. IdaJ

  Vask av service i bekkenspyleren?

  Vi gjør ikke det, å har aldrig gjort. Vi bruker engangs når det er smitte av noe slag.
 17. IdaJ

  Hva sier lovverket?

  Legen har alltid behandlingsnsvar. Men den som gir har også ett ansvar over at man gir rett. Ja, kan seponere suturer viss vi har kunnskapen. Men det er ikke det samme som å gi i.v på fritiden.
 18. IdaJ

  Vaskekrem

  Jeg bruker det nedentil.
 19. IdaJ

  Hva sier lovverket?

  Hvordan skal du dokumentere dette?
 20. IdaJ

  RN og LPN

  Jeg fikk frem att LPN allerede var registrerte burde men med extra udtanning.
 21. IdaJ

  RN og LPN

  Det jeg fikk opp når æ googlet på det var at LPN gir grunnlegende sykeplei og er ansvarlig pasientens komfort mens RN administrerer medisin, behandling og gir pedagogiske råd til pasient og pårørende. Virker også som at LPN jobber mere innm psykiatrie så kan være at det forsvarer psykiatrisykepleier. Men veit ikke helt om det stemmer. RN tilsvarer iallefall autorisert/offentlig godkjent sykepleier.
 22. IdaJ

  Hva sier lovverket?

  Om pasienten følges opp av spesialister som anbefaler celleterapi, hva har hjemmetjenesten da for grund for å si nei? Kan det være at de har mangel på spl og da ikke kan gi dette forsvaligt til enhver tid? Spesisterne kan sikker ordne med at det legges om veneport, hickman eller cvk så det blitt at administrere. Har pasienten hjemmetjeneste fra før av?
 23. Veit at tråden er gammel men mener absolut at det burde skreves avvik. Dela for att pas ikke fikk morgenmedisinen dels for at pas fikk feil medisin.
 24. IdaJ

  Hva sier lovverket?

  Veit ikke helt men trur ikke du kan det...
 25. IdaJ

  Legge inn permanent kateter på mann

  Hvorfor to tuber med gel (xylocain)? Har forvisse studert i Sverige men aldrig hørt om at man skal bruke to tuber med gel. Ikke i Norge heller.
×

Important Information

Privacy Policy