Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content Count

  248
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IdaJ

 1. Stusset litt på at dem klipper opp posene og legger til de tablettene som manges for å siden teipe igjen pose å skrive for hånd på tabletten de har lagt i. Vi har fått streng beskjed att dette ikke er ok. Vi tar isteden å legger opp den tabletten som mangler i dosett alt legger opp hele multidoserullen over i dosett.
 2. Noen som har upplevd detsamme som i artikkelen? https://sykepleien.no/2019/03/ekstraarbeid-hjemmesykepleien-etter-multidosefeilene Jobber selv i Trondheim kommune på sykehjem å vi har til tider slit med masse feil å mangel i multidoserne.
 3. Man skyller settet gjennom å koble på en pose med kun NaCl etter en ab-infusion.
 4. Ett tillegg, om det er kun NaCl i slangen eller ab henger på om man har prefyllt slangen før eller etter man har tilsatt ab i posen.
 5. IdaJ

  Ta med jobben hjem

  Jobber på sykehjem men kun langtidsplasser å får da ett veldig nært forhold til både pasienter å pårørende. Er ikke ofte jeg klarer å la jobben være på jobben, hvilket er veldig slitsomt innimellom. Klarer kun å helt koble av fra jobb om jeg er fri i lengre perioder som ved ferier eller langfri med avspasering. Trur egentlig det er få spl (eller annen helseperosnell) som helt klarer av å koble bort fra jobben. Men æ føler at det er en ting å må bli flinkere på, det å ikke ta med jobben hjem! Er veldig slitsomt i perioder når det er mye på jobb å man har frihelg å veit at det er "ukjente" på jobb, spesiellt når vi har mange dårlige pasienter. Jeg trur absolut man er en flink å engasjert spl selv om man klarer å koble fra jobben når man har fri. Å æ trur det er veldig viktig at man faktiskt klarer det.
 6. Æ jobber på ett Livsglede-sykehjem å alle nye som flytter in hos oss får fylle i en hisrorielivskartlegging der det bla skal fylles o hva man like av aktiviteter. Er ofte pårørende som hjelper med i fylle i denne. Men hjelp av denne kan vi finne ut hva for aktiviteter å ting som gi livsglede.
 7. IdaJ

  Lønn

  Kommer også ann på om an får sk kompetansetillegg eller andre tillegg.
 8. IdaJ

  Referanser

  Avvik går aldrig på enkeltpersoner uten er når feil har oppstått eller at man eks har mangel på bemaning. Så det registreres ikke att en spl har fått si å så mange avvik. Advarsel grunnet en alvorlig del er deremot mot noet annet og det registrere. Tror ikke heller at en referenspereson har lov å si at vedkommende har gjort det og det avviket da det ikke har noe med kommende jobbet å gjøre. Alle kan vi gjøre merkelige feil som leder til at det blir skrevet ett avvik. Det er menskligt og noe man lærer på.
 9. Soving, nei. Absolut ikke. Slapp av å ha øyan loket noen minutt kan være ok om den andre nattevakta er slett å våken.
 10. Vi har som rutine (eller alle gjør det)at vi kaserer det som ikke blir brukt av morfin i plastampulle etter st man dratt opp rett mengde. Vi sparer aldrig på det som er igjen. Og at vi kun bruker plastambullerne (1ml morfin, 10mg/ml) til små doser.
 11. Ta det opp med enhetsleder/avdelingsleder. Det ville jeg ha gjort.
 12. Noen som har noen gode rutiner for bytte an butterfly, batterier, blanding av sprøyte etc å dele med seg av når det gjelder smertepumpe (Niki-pumpe) i terminalstadiet? Noen rutine når ni bytter til smertepumpe? I tidlige skjede eller seint? Lurer også på hva andre år for erfaring om bruk av smertepumpe på sykehjem? Brukes det kun til terminalen pasienter eller også til pasienter som vanskelig å få godt nokk smertelindret?
 13. Både lønn å arbeidsforhold er dårligere en i Norge.
 14. Man må ha svensk spl autorisasjon. Denne søkes fra Socialstyrelsen, https://legitimation.socialstyrelsen.se/sv/utbildad-inom-eu-eller-ees/sjukskoterska Har slev jobbet som sol i Sverige, dokk i Luleå på sykehuset å kun tre uker.
 15. Man må betale for å lese artikkeln.... Jeg bruker snakke om det pasienten ønsker å snakke om, gamle ting brukar å være ett tema eller kun hverdaglige ting. Å bruker tenke på at alltid finnes for både pasienten å pårørende. Gir alltid beskjed om jeg finnes tilgjengelig om de har spørsmål eller vil snakke om andre ting. Jobber på ett sykehjem (to etg. med 6 avdelingar) å er oftest selv på helger/kvelder så er ikke alltid jeg da er på avdelingen der de terminal ligger.
 16. Vi blander nesten alltid movicol i eplejuice. Men det er fordi det er det vårres pasienter liker å drikker daglige.
 17. IdaJ

  Nikki-pumpe

  Noen som var noen bra rutiner for å skifte batteri og bytterfly på NIKKI-pumpe på regelbrunden basis? Hvordan gjør dokker andre med blandning av ny sprøyte når det kun er en spl på vakt? Blander dokk på forskudd?
 18. Zofran har som bivirkning bla "hjertebank" vilket mange kan tolke som angst.
 19. Noen som har har lest eller leser Master i klinisk sykepleie på Nord Universitet å kan fortelle om studiet? Er litt inteessert i å lese det nemligen
 20. Vanligt trur jeg ikke att det er. Men skje at yngre skula i vegitabilskt tilstand blir boende på sykehjem.
 21. Ikke hva jeg kan huske. Pasienten klarte seg så vitt jeg husker bra på kun medisinsk cannabis.
 22. Ganger smerter hade pasienten min.
 23. Hjelpepleier er ikke en assistent sykepleier.
 24. Jeg hade en pasient i hjemmetjenesten for noen år siden som hade fått utskrevet medisinsk cannabis. Men har aldrig vart med om det før eller etter det. Pasienten ment at det var egentlig ende smertelindring som fungerer.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy