Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IdaJ

 1. IdaJ

  Forskjøvet vakt

  Du har krav på å få forskyvet vakt tilegg men usikker på om det er 100% overtid på hele vakten?
 2. Har ikke noen erfaring med det men lurer svært på hvorfor dokker ikke doserer dosetterne selve? Det må være mye bedre ifh til dobbelkontroll...
 3. Det er vel 60sp som gir lønn som spesialspl/spl med videreutdanning og den utdanningen er vel på straks over 30 sp.
 4. Det er opp til arbeidsgiveren å godkjenne tidligere ansinitet. Men kommunerne godkjenner vanligen tidligere ansinitet
 5. Mange arbeidsplasser har oppdateringskurser man kan få via kommunen. Ellers kan man lese på om prosedyrer i Varnett. Veldig bra side for prosedyrer å dyligt.
 6. Har hatt en pasient for mange år siden som kombinere disse to legemidlene. Men det er ikke en vanlig kombinationen nei.
 7. Da jeg jobbet i hjemmesykepleien var det alltid vi som kontaktet legen. Har du spurt dem om hvorfor dem ikke kontakter legen om de mener det er behov for det?
 8. Og man kan bruke det hjemmefra etter at man fått en registrering.
 9. Jeg har tilgang via kommunen jeg jobber i. Men æ veit at man før kunde ha ett eget inlagg uten at set var koblet til jobb eller studier.
 10. Det jeg har lært er samme som deg, at kun spl har lov å trekke opp medikamenter. Men mulig man kan få dispanse i hjemmetjenesten? Har du spurt din leder om det? Eller sjekker rutinene der du jobber?
 11. Litt vanskelig om sjefen er foreldrer til denne sykepleien. Har du fått snapselv av vedkommende eller kjenner dem vedkommende sender til? Går det at ta en screenshot for å ha som bevis? Æ ville tatt det opp med sjefen først å om denne ikke reagerer hade jeg gått videre till NSF eller Rådet for sykepleieretikk. Den spl bryter mot taushetsplikt å personvern uansett om hun kun sender til kolleger. Er aldrig ok at sende snap når man viser ansiktet uansett om det er til kolleger eller andre. Er veldig uetisk agerende.
 12. Ok. Så då må man jobbar en period på 100% for å få en ny sykeperiode.
 13. Er det noen som er god i reglan/forskrifter for når man er sykemeldt? Har forstått det sånn att man kan være 100% Sykemeldt i ett år med 100% lønn. Men hvordan er det om man er deltidssykemelt? Kan da være det lenger en ett år uten å tape peng? Har vært sykemeldt i 5 mnd på 100% men nå gått ned til 60% Sykemeldt å 40% jobb. Gruer meg dokk litt på hvordan det blir fra juni da det er ett år siden æ blev sykemeldt. Må æ da ha kommet tilbake till 100%stilling eller kan æ være eks 40-60% Sykemeldt å da ikke tape peng?
 14. Om pasienterene synes hiprex er vanskelig å svelge kan man bytte det mot pulver som blandes med vann. Det har vi til dem allre fleste som står på hiprex.
 15. Sykehjemslegen på min jobb mener der ikke er nødvendig å seponere hiprex dersom de går på ab-behandling så gjør det ikke. Har også hørt fra andre leger at det ikke er nødvendig. Jobbet i hjemmetjenesten for noen år siden å da jeg begynnt der som spl så seponertevi hiprex ved ab-behandling men sluttet med det ganske rask da det ikke var nødvendig.
 16. Samme her. Eller på foten dersom pasienten ikke har noen bra vener på armen (hånden eller i armbuen). Jobber med eldre så kan tidvis være vanskelig å få lagt in venflon/pvk grunnet uro
 17. Er nokk sikkert helsepersonell (lege, fastlegen, spl) som blir gransket for å se om det er noe som har blitt gjort feil å som kan ha årsaker dødsfallet.
 18. Lønn er ikke allt. Personlige for meg er faktiskt bra arbeidsmiljø og att jeg er på er arbeidsplass jeg trives på bedre en høy lønn. Men man skal uansett aldrig gå med på lavere lønn en hva tariffavtaler sier.
 19. Kan lukte mæ til UVI, melena å magesyken. Kjenner med engang om noen har UVI og har hittil aldrig hatt feil
 20. NaCl som er til for i.v å s.c er sterilt og NaCl skyllevæske er ikke sterilt.
 21. Da må du sende bekymring til deres/dennes fastlege. Du må også ta kontakt med NSF eller Råder for sykepleieretikk for å spørre hva du kan gjøre. Du kan også sykepleierns enhetsleder å melde ifra om bekymring om helsetilstand.
 22. Dem har dessverre ikke noe godt forhold så det er nokk ikke aktuelt. Men kan be kollega om å kanske høre med hovedtillitsvalgt, dem burde nokke kansje hvite..
 23. Hade vart fint om noen vært hva lovverket sier om det. Har selv ikke funnet noe å ikke min kollega heller.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy