Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IdaJ

 1. Så leng snittet blir 35,5t/uke så utløser ikke overtid uansett om man jobber mange vakter i strekk. Men låter ikke bra å jobbe 8 vakter i strekk. Der jeg jobber har vi alltid fri før å etter arbeidshelg (om vi ikke tar på oss ekstravakt), jobber 100% og var tredje helg.
 2. Noen som skal begynne på Master i klinisk sykepleie ved Nord Universitet Bodø til høsten å er fra Trondheim eller områder runt omkring? Skal selv begynne nå til høsten å tenkte om det finns noen i nærheten som å skal begynne 🙂
 3. Da skjønner æ at legevisitten ikke tar så lang tid. Vi er to spl som har legevisitt (unntak i ferieavvikling) å da har 24 pasienter hver. Vi har legevisitt fast hver torsdag, å i tillegg multidosebestilling, medisinbestilling og opplegg av dosetter. Vi er dessuten pr. nå kun 3 spl å en vpl som skal ta ansvar for alle 6 fløyan, men vi er oppdelt så vi er to spl i 1.etg å en spl (meg) å en vpl i 2.etg. Men fra sommeren kommer det ytterligere to spl.
 4. Det låter utfordrende med så lite tid... Men er det ett litet sykehjem? Vi har to etg (avdelinger) med 3 fløyer på hver etg. Å totalt 48 pasienter (kan ta emot opp til ca 50 pas). Legevisitten tar hele dagen da den er oppdelt i to omganger.
 5. Jobber selv på sykehjem etter noen år i hjemmesykepleien. Opplever ikke at æ står i stell fra morgen til lunsj, var neste mere det i hjemmesykeplein... Har mange sykepleieroppgaver i løpet av dagen å blir ibland fritatt fra stell (går da på topp) for å gjøre andre oppgaver; kontroll av multidose, opplegg/kontroll av dosetter, legevisitt, vedtaksskriving etc. Blir ibland fritatt når jeg er allein spl på hele huset (48stk pasienter). Å vi er i regel ute fra avdelingen fra 10-13 for å gjøre sykepleieroppgaver. Men andelen sykepleieroppgaver varierer jo fra sykehjem til sykehjem. Vi kan i regel gjøre det meste av behandlingen på sykehjem isteden får å sende in dem. Har både ab-infusioner, vesketerapi, smertepumpe måntlig og har tidligere også gitt blodtransfysion på sykehjemmet. Æ vært positivt overrasket hvordan bra jeg faktiskt trives på sykehjem da æ var veldig skepsis før æ startet 🙂
 6. IdaJ

  PVK HEPARIN

  Da jeg jobbet i hjemmetjenesten brukt vi heprinlås på pvk på en pasient. Pasienten hade veskebehandling en gong per døgn å var meget svårstukken, så vi ønsket at pvk skulle holde så leng som mulig derav heprinlås. Pasienten fikk tilslutt picc-line istenden, mye bedre en pvk 😊 Ellers har jeg faktisktaldrig vært med om heprinlås på pvk, kun på cvk/hickman.
 7. Nei. Gir kun dormicum/midazolam om der finnes ett behov for det men ikke per automatik nei.
 8. Men Dormicum/midazolam er ikke smertelindrende uten endast beroligende som forsåvidt kan ha en liten effekt på smerter da dem får slappe av.
 9. Vi har oftest midazolam/dormicum på pumpe der det er aktuelle å i mange tilfeller langt før dem blir veldig terminalen (iallefall om jeg får bestemme 🙂 ) I noen fall har vi haldol isteden for dormicum/midazolam, med oftest veldig god effekt.
 10. I praksis er det mye nytt å ta in å dette gjør at man blir mere sliten en når man er vel har jobbet noen år som spl. Er samme når man er nyutdanna eller kommer til en en arbeidsplass. Opplevde det selv når æ bytta arbeidsplass (dok med samme pasientgruppe) men æ var frøklig sliten første perioden for alle nye rutiner, nytt arbeidsrett (gikk fra hjemmesykepleien til å jobbe på sykehjem), nye kolleger å nye pasienter å pårørende. Var helt ferdig når æ kom hjem etter vakt de første månadene men det går heldigvis over. Men i praksis så har man mye annet også såsom oppgaver, examen man skal gjøre i tillegg til å være på praksisen så da er det helt normalt å bli sliten etter at man har vært en dag i praksis.
 11. Stusset litt på at dem klipper opp posene og legger til de tablettene som manges for å siden teipe igjen pose å skrive for hånd på tabletten de har lagt i. Vi har fått streng beskjed att dette ikke er ok. Vi tar isteden å legger opp den tabletten som mangler i dosett alt legger opp hele multidoserullen over i dosett.
 12. Noen som har upplevd detsamme som i artikkelen? https://sykepleien.no/2019/03/ekstraarbeid-hjemmesykepleien-etter-multidosefeilene Jobber selv i Trondheim kommune på sykehjem å vi har til tider slit med masse feil å mangel i multidoserne.
 13. Man skyller settet gjennom å koble på en pose med kun NaCl etter en ab-infusion.
 14. Ett tillegg, om det er kun NaCl i slangen eller ab henger på om man har prefyllt slangen før eller etter man har tilsatt ab i posen.
 15. IdaJ

  Ta med jobben hjem

  Jobber på sykehjem men kun langtidsplasser å får da ett veldig nært forhold til både pasienter å pårørende. Er ikke ofte jeg klarer å la jobben være på jobben, hvilket er veldig slitsomt innimellom. Klarer kun å helt koble av fra jobb om jeg er fri i lengre perioder som ved ferier eller langfri med avspasering. Trur egentlig det er få spl (eller annen helseperosnell) som helt klarer av å koble bort fra jobben. Men æ føler at det er en ting å må bli flinkere på, det å ikke ta med jobben hjem! Er veldig slitsomt i perioder når det er mye på jobb å man har frihelg å veit at det er "ukjente" på jobb, spesiellt når vi har mange dårlige pasienter. Jeg trur absolut man er en flink å engasjert spl selv om man klarer å koble fra jobben når man har fri. Å æ trur det er veldig viktig at man faktiskt klarer det.
 16. Æ jobber på ett Livsglede-sykehjem å alle nye som flytter in hos oss får fylle i en hisrorielivskartlegging der det bla skal fylles o hva man like av aktiviteter. Er ofte pårørende som hjelper med i fylle i denne. Men hjelp av denne kan vi finne ut hva for aktiviteter å ting som gi livsglede.
 17. IdaJ

  Lønn

  Kommer også ann på om an får sk kompetansetillegg eller andre tillegg.
 18. IdaJ

  Referanser

  Avvik går aldrig på enkeltpersoner uten er når feil har oppstått eller at man eks har mangel på bemaning. Så det registreres ikke att en spl har fått si å så mange avvik. Advarsel grunnet en alvorlig del er deremot mot noet annet og det registrere. Tror ikke heller at en referenspereson har lov å si at vedkommende har gjort det og det avviket da det ikke har noe med kommende jobbet å gjøre. Alle kan vi gjøre merkelige feil som leder til at det blir skrevet ett avvik. Det er menskligt og noe man lærer på.
 19. Soving, nei. Absolut ikke. Slapp av å ha øyan loket noen minutt kan være ok om den andre nattevakta er slett å våken.
 20. Vi har som rutine (eller alle gjør det)at vi kaserer det som ikke blir brukt av morfin i plastampulle etter st man dratt opp rett mengde. Vi sparer aldrig på det som er igjen. Og at vi kun bruker plastambullerne (1ml morfin, 10mg/ml) til små doser.
 21. Ta det opp med enhetsleder/avdelingsleder. Det ville jeg ha gjort.
 22. Noen som har noen gode rutiner for bytte an butterfly, batterier, blanding av sprøyte etc å dele med seg av når det gjelder smertepumpe (Niki-pumpe) i terminalstadiet? Noen rutine når ni bytter til smertepumpe? I tidlige skjede eller seint? Lurer også på hva andre år for erfaring om bruk av smertepumpe på sykehjem? Brukes det kun til terminalen pasienter eller også til pasienter som vanskelig å få godt nokk smertelindret?
 23. Både lønn å arbeidsforhold er dårligere en i Norge.
 24. Man må ha svensk spl autorisasjon. Denne søkes fra Socialstyrelsen, https://legitimation.socialstyrelsen.se/sv/utbildad-inom-eu-eller-ees/sjukskoterska Har slev jobbet som sol i Sverige, dokk i Luleå på sykehuset å kun tre uker.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy