Jump to content
Sykepleiediskusjon

Pårørende-perspektivet oppgave


LM3

Recommended Posts

Hei!

 

Holder på med en oppgave nå, men står veeeeldig fast. Jeg har søkt og søkt, men jeg klarer ikke finne noe - føler jeg selv.

 

Oppgaven: "Finn en vitenskapelig artikkel og de paragrafene i helselovgivningen som omhandler det å være pårørende til akutt og kritisk syke pasienter i spesialisthelsetjenesten".

 

Jeg skal gjøre rede for lovgivningens innhold. Men problemet er at jeg ikke finner noen lov som omhandler akkurat dette (pårørende til akutt og kritisk syke pasienter i spesialisthelsetjenesten). (kanskje bare jeg som er stokkdum....) Hadde satt kjempe stor pris på om noen er kjent med søkeord, eller rett og slett har direkte-link til disse lovene :)

 

Hilsen ølittdum student :P

Link to comment
Share on other sites

http://www.regjering....html?id=453956

 

I lovens § 3–8 er sykehusenes oppgaver definert på følgende måte:

 

«Sykehus skal særlig ivareta følgende oppgaver: pasientbehandling, utdanning av helsepersonell, forskning og opplæring av pasienter og pårørende.»

 

http://www.lovdata.n...02-061.html#3-8

 

Denne paragrafen favner mye og du kan bruke denne til å definere sykepleierens opplæring og undervisning til pårørende av akutt og kritisk syke pasienter.

 

Lykke til med oppgaven!

Link to comment
Share on other sites

Har selv hatt en liknende oppgave, og vi skrev en del rundt lovverket knyttet til taushetsplikten. Hva er definisjonen på nærmeste pårørende, hva har man lov til å gi av informasjon, osv...Lykke til! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy