Jump to content
Sykepleiediskusjon
Sign in to follow this  
Guest ambivalent

Utveksling som mor og student

Recommended Posts

Guest ambivalent

Jeg har en fantastisk raus mann, som har oppmuntret meg til å søke på å få reise i utveksling i studiet. Dette er en 3 måneders praksis i utlandet, og far vil da bli alene med barnet hele perioden. Far er ressursrik og får mye god hjelp og støtte fra familien rundt oss, så han er oppmuntrende og positiv til saken. Jeg har i utgangspunktet utrolig lyst til å reise og benytte meg av muligheten til å oppleve og få en så spennende erfaring, men er veldig i tvil på om jeg vil klare det. Barnet har det kjempefint med far, og har like fin relasjon til begge foreldre, det er ikke noen gammeltradisjonell familie der mor er hovedomsorgsgiver mao. Dette er en mulighet jeg føler jeg ikke får igjen.

Er det noen som har erfaringer eller gode råd å komme med?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synes dette høres ut som en spennende mulighet.

Du sier du er i tvil om du vil klare det, er det i forhold til å være så lenge borte fra barnet? Forstår i tilfelle at det kan være vanskelig. Hvor gammelt er barnet ditt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ambivalent

Ja det er definitivt i forhold til å være borte fra barnet! Jeg er forsåvidt også noe bekymret for hvordan barnet vil tåle det, hun er 5 år gammel og starter på skolen 1 mnd før utvekslinga starter. Skolestarten hennes vil jeg jo såvidt få med meg før jeg evt. reiser, men den måneden skal vi også være mye i praksis.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tror jeg hadde droppet det. Det er en viktig tid i livet hennes og hun er ikke så gammel. Selv om hun har faren der, så er tre måneder lenge. Jeg tenker at når barnet begynner på skole, trenger det mest mulig stabilitet hjemme. Så det er kanskje ikke verdt det?

Men barn og familier er forskjellige, men dette er mine umiddelbare tanker. 

Det kommer sikkert nye muligheter senere der du kan dra utenlands og hospitere. Enten det er når du er i jobb, eller ved en eventuel videreutdannelse :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis 3 mnd er for lenge finnes kortere utvekslingsprogram. Snakk med studierådgiver på skolen din. Jeg var i et studieprogram på andreåret på grunnutdanningen som bestod av 1 uke forberedelse hjemme, 2 uker ute og 1 uke etterarbeid hjemme. Passet perfekt for min livssituasjon! Følte jeg fikk både pose og sekk :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×

Important Information

Privacy Policy