Jump to content
Sykepleiediskusjon
Sign in to follow this  
0000

Stansalarm

Recommended Posts

Hei jeg er sykepleierstudent og skal i min første praksis på sykehus snart. Tenker litt på hvordan det er med hjertestans ( min store skrekk er at jeg skal komme først til) . Jeg har hørt at man skal trykke stansalarmen inne på rommet, men hvordan gjør jeg det?? Trinn for trinn. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen hit :)
 

 Du skal ikke være fortvilet. Ved hjerte eller respirasjonsstans eller andre akutte hendelser bør du som student straks tilkalle hjelp, men det er ingen som forventer så mye av deg i første praksis. 

Hvordan det fungerer med alarm varierer. Kommer an på hvor du skal. Enkelte steder er det bare å trekke i snoren en gang til. 

Du bør spørre kontaktsykepleier første dag om hva du skal gjøre i en slik situasjon og hvordan du får tak i hjelp fort. Veldig bra at du forbereder deg på slike akutte hendelser :) 

Lykke til! 

Vet du hvor du skal?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar😊jeg skal på medisinsk sengepost. Vet at det er ringesnorer der og en boks på veggen som man trykker inn når man går inn på rommet. Er det da bare å dra en ekstra gang i snora? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja slik pleier det å være. Hvis du har trykket på den knappen når du går inn, går alarmen om du drar i snoren. Dette brukes ikke bare ved stans, men i alle tilfeller der det haster å få hjelp. Men spør kontaktsykepleier om hva du skal gjøre hvis du opplever akutte hendelser som stans. Alltid godt å være forberedt på det verste. Men husk, ingen forventer at du skal kunne noe når du begynner i praksis. Du er der for å lære :) 

Medisinsk sengepost er et sted man kan lære veldig mye. Dette blir sikkert en fin praksis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

På enkelte avdelingar finns en blå knapp att trykk på ved stans (denne kan ibland gå ut til avdelingen og i enkelte tilfeller også til de som har er med i trauma/hjertestansberedskapen). Men hør med din kontaktaykpleier hva som gjelder på akkurat den avdelingen. Få også gjennomgang på akuttrallan. Hvor den finnes etc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×

Important Information

Privacy Policy