Jump to content
Sykepleiediskusjon

Kombinere Paracet og Ibux


Recommended Posts

En periode var det mange som anbefalte å gi en Paracet og en Ibux i kombinasjon, det ble sagt at det skulle virke bedre enn Paracet eller Ibux alene. Ser at legemiddelverket har advart mot denne kombinasjonen på grunn av fare for bivirkninger. Noen her som fortsatt gir denne kombinasjonen, og har det egentlig bedre effekt enn Paracet eller Ibux alene?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
21 hours ago, Insipidus said:

Vi gir sjelden Ibux, men bruker Vimovo x 2 regelmessig sammen med Paracet x 4. Vimovo er fortsatt antiflogistikum, men tilsatt syrepumpehemmer. Blander aldri Ibux og Paracet etter anbefalinger fra legemiddelverket. 

Hørtes lurt ut :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fant dette inne på Relis. Kanskje ikke så dumt hvis det er viktig å holde feberen nede. Min erfaring er at det er vanskelig å holde feberen nede hele tiden ved bruk av paracetamol alene. Hvis man skal holde seg til anbefalt dosering, altså 1gr x 4. Interessant å se at kombinasjon av paracetamol og ibuprofen vil være mer effektivt.

 

Quote

 

Paracetamol og ibuprofen reduserer feberen via ulike mekanismer og kan dermed gi synergistisk effekt. Kombinasjon av ibuprofen og paracetamol økte feberfri periode i løpet av 24 timer med 2,5 timer sammenlignet med ibuprofen, og 4,4 timer sammenlignet med paracetamol i en studie hos barn i alder seks måneder til seks år. Om man velger alternerende/kombinasjonsbehandling bør vurderes med tanke på:

  • gevinst (økt feberfri periode)
  • risiko for overdosering på grunn av økt kompleksitet (spesielt om behandlingen skal fortsettes i hjemmet med to ulike legemidler) 
  • økt bivirkningsrisiko for ibuprofen i forhold til paracetamol (spesielt nyretoksisitet ved dehydrering) (5).
  • https://relis.no/Aktuelt/Arkiv/2012/Paracetamol_og_ibuprofen_samtidig

 

  •  
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy