Jump to content
Sykepleiediskusjon

venn


Ebj

Recommended Posts

Du er ikke pasientens venn, du er en profesjonell yrkesutøver. Jeg hadde aldri lagt til en tidligere pasient som venn. I tillegg er det uetisk med tanke på rollen du har hatt ovenfor pasienten som f.eks. er i en sårbar situasjon, hvor du har et maktovertak på grunn av din kunnskap. 

Avvis denne venneforespørselen.

Link to comment
Share on other sites

Du gjorde det eneste riktige som takket nei til venneforespørselen :)

For et år siden sto det i avisen om en lege som var venn med en pasient på facebook. Der ble det en helsetilsynssak. Situasjonen var litt annerledes enn din, men helsetilsynet var helt klare på at man som helsepersonell ikke bør legge til pasienter som venner på facebook. Kopiere inn dette fra artikkelen:

 

Quote

 

Ikke vær venn med pasienter

Helsetilsynet fastslår at leger må holde en profesjonell avstand til sine pasienter.

– Derfor bør leger heller ikke akseptere å bli Facebook-venn med nåværende eller tidligere pasienter, skriver tilsynet i vedtaket.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/helse/fastlege-delte-opplysninger-om-pasient-paa-facebook/a/23902262/

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sykepleien skriver noe om dette i en nyhetsartikkel: 

Quote

 

Hva med vennskap i sosiale medier, er det greit?

– Dette er ikke så enkelt å svare på, men jeg vil anbefale en varsomhet her. Rådet for sykepleieetikk skal i løpet av året revidere de yrkesetiske retningslinjene og vi vil legge inn noen føringer nettopp med tanke på sosiale medier og varsomhet, sier Kjølsrud.

Rådet for sykepleieetikk skal blant annet arrangere et seminar i juni på Sørlandet hvor denne tematikken reises. 

– Vi står også som arrangører for Nordisk treff i år, og der vil vi spesielt se på sosiale medier og ulike dilemmaer som reises med vår nye måte å kommunisere på. Tematikken er: «fra Ansikt til Ansikt til Facebook».

https://sykepleien.no/2018/03/ti-mistet-autorisasjon-innlede-forhold-med-pasient

 

Vil tro at det problemet trådstarter opplever ikke er helt uvanlig, og jo mindre sted man bor på jo vanskeligere må det være. Synes det er bra at de skal revidere de yrkesetiske retnlingslinjenen, for dette er ikke svart hvitt. Enkelte ganger er det helt klart ikke riktig å legge til en pasient på Facebook. Andre ganger kan det være svært unaturlig å ikke gjøre det. Hva hvis pasienten er en nabo, eller en du kjenner fra før? Håper vi får noen gode føringer.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy