Jump to content
Sykepleiediskusjon

Florry

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

6,316 profile views

Florry's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Tusen takk for svar! Gleder meg til å lese artikkelen å få gode argumenter å bruke når dette kommer opp på jobb igjen 😊
 2. Hm, ja har jo hørt flere som har lært dette. Håper noen kan komme med en begunnelse for dette forankret i forskning, evt. noe som kan begrunne hvorfor det ikke er feil å bruke brønnen. Er jo enklere å bruke brønnen, dersom man ikke har feks. en treveiskran på.
 3. Hei! Jeg lærte en gang at man ikke skal bruke brønnen på toppen av PVK til å administrere medikamenter. Lærte at denne er ment for engangsbruk i forbindelse med innleggelse. Har lett etter dokumentasjon om dette, men finner ikke annet enn i ulike prosedyrehåndbøker etter litt googling, der det står at denne ikke skal benyttes. Jeg lurer på hvorfor? På min arbeidsplass er det veldig mange som benytter brønnen til å sette medikamenter i. Jeg gjør ikke det, men lurer jo litt på hva som er rett? Noen kan henvise til gode kilder ang dette?
 4. Hvorfor kan du ikke klage? Høres jo ut som du har hatt lite oppfølging ja. Det er ikke greit. Det blir lite grunnlag å vurdere deg på da, når du nesten ikke går sammen med veileder.
 5. Ja, nettopp. Det er et av argumentene for å kun bruke tibia hos oss - at det er unna vei. Også er det vell nesten umulig å ikke treffe når man setter IO i tibia.
 6. Gjør det i mottak og de har i ambulansene her. Ikke steril prosedyre, vasker med klorhexidin før man stikker og borrer. Setter kun i tibia, men vet humerus og sternum også kan benyttes. Hva gjør dere Mina?
 7. Vi hadde opplæring i bruk av stetoskop til å lytte på hjerte/lunger, i tillegg til tarmlyder og ved kontroll av sonde og BT. Men i praksis har jeg ikke brukt det, av samme grunn som TS her sier. Føler man blir sett veldig rart på altså... Håper jeg etterhvert tør å ta det i bruk i hverdagen, selv om det ikke er vanlig. Men vi nyutdannede har jo det i utdannelsen, i hvertfall ved universitetet her. Så er jo bare dumt å ikke bruke det.
 8. Florry

  Lønn som student

  Jeg er ferdig om 2 mnd, og har betalt 149,40,- pr time i kommunen. Altså samme lønn som andre ufaglærte. Kommunen lønner ikke sykepleierstudenter under utdanning, de gjorde dette før, men det ble visst for dyrt. På sykehus har jeg 32 kr mer pr time, da de der lønner sykepleiestudenter mer enn ufaglærte. Helt rett syns jeg!
 9. Godt spørsmål! Dette har jeg lurt på selv. Tenker da også i forhold til pasienter som er smittet med mulitresistente bakterier. Burde jo være samme smitteverntiltak som i sykehus, både med verneutstyr og vask etter pasienten har vært i ambulansen.
 10. Hei! Denne hjalp meg veldig til å få til oppgaver om fortynning: http://helsekompetanse.no/medikamentregning/1725 Det er også god hjelp til andre ting der Du er sikkert ferdig med eksamen nå? Men kanskje denne kan hjelpe andre
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy