Jump to content
Sykepleiediskusjon

Florry

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

About Florry

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

6,203 profile views
 1. Tusen takk for svar! Gleder meg til å lese artikkelen å få gode argumenter å bruke når dette kommer opp på jobb igjen 😊
 2. Hm, ja har jo hørt flere som har lært dette. Håper noen kan komme med en begunnelse for dette forankret i forskning, evt. noe som kan begrunne hvorfor det ikke er feil å bruke brønnen. Er jo enklere å bruke brønnen, dersom man ikke har feks. en treveiskran på.
 3. Hei! Jeg lærte en gang at man ikke skal bruke brønnen på toppen av PVK til å administrere medikamenter. Lærte at denne er ment for engangsbruk i forbindelse med innleggelse. Har lett etter dokumentasjon om dette, men finner ikke annet enn i ulike prosedyrehåndbøker etter litt googling, der det står at denne ikke skal benyttes. Jeg lurer på hvorfor? På min arbeidsplass er det veldig mange som benytter brønnen til å sette medikamenter i. Jeg gjør ikke det, men lurer jo litt på hva som er rett? Noen kan henvise til gode kilder ang dette?
 4. Hvorfor kan du ikke klage? Høres jo ut som du har hatt lite oppfølging ja. Det er ikke greit. Det blir lite grunnlag å vurdere deg på da, når du nesten ikke går sammen med veileder.
 5. Samme erfaring som de over her: praksis er sliiitsomt! Det blir bedre Tror det er veldig vanlig å føle seg utmattet når man er i praksis. Ja, kan være travle vakter når man er ferdig utdannet også, men det er på en annen måte. Hold ut og lykke til!
 6. Samme erfaring som Mina, fra akuttmottak. De pasientene er ikke der for å sove, så lyden har aldri vært et problem. Ikke opplevd at slangen hopper av.
 7. "Avslører" aldri at jeg vet om pasienten er hos oss eller ikke. Ber de vente og spør pasienten om det er greit med besøk. Samme gjelder telefoner. Sier ingenting om de er hos oss eller ikke, og ihvertfall ikke noe om tilstand, uten at det er klarert med pasienten først.
 8. Vet ikke så mye om bruk av lystgass, men har lest at noen fødeavdelinger har måtte slutte å tilby dette pga av ventilasjon/avtrekk. Så det krever kanskje litt av fasilitetene for å kunne ta dette i bruk?
 9. Ved høy klinisk mistanke om DVT eller LE benyttes ultralyd for å bekrefte/avkrefte diagnose, og da er ikke d-dimer indisert. Ved liten til moderat klinisk mistanke vil en normal d-dimer med høy sannsynlighet utelukke DVT/LE. Ved høye verdier sammen med lav klinisk mistanke bør UL brukes for å utelukke DVT/LE. Økt d-dimer er et uspesifikt funn man også kan få hos flere pasientgrupper uten DVT/LE. Feks. akuttfase/inflammasjon, traume, kreftsykdom, DIC. Derfor kan det være lite hensiktsmessig å bruke d-dimer for å utelukke DVT/LE hos inneliggende pasienter med andre diagnoser. Gravid har også naturlig økning av d-dimer gjennom svangerskapet. Kilde: nasjonal brukerhåndbok i medisinsk biokjemi. Klinisk mistanke, hos oss brukes Wells score, er altså det som veier tyngst.
 10. Vi lært SKUV på utdanningen, men jeg bruker det lite i praksis. Eller bruker det jo, men nok ikke på den systematiske måten det er tenkt. Gjør de fleste punktene i SKUV som en del av avdelingens prosedyre når vi får pasienter. SKUV er jo egentlig bare "det kliniske blikk" satt i system, og en måte å være bevist på hva man observerer og rapporterer. Vi hadde også endel om dette med rapportering når vi lærte om SKUV. F.eks at man ikke skal si "fin hudfarge" eller "normal puls". Fin og normal kan defineres forskjellig, og man skal være spesifikk når man rapporterer.
 11. Jeg jobber ved en avdeling der det er lite stell, men dersom vi skal gjøre stell eller prosedyrer i seng (feks. legge inn kateter eller stelle sår o.l.) så bruker de aller fleste plastforkle. Kunne ønske meg engangs stellefrakker som dekker ned til håndleddene, av den blå typen.
 12. Enig! Rir gjerne den kjepphesten sammen med deg ? Eneste er i samtale med folk utenfor helsevesenet merker jeg at de vet hva "venflon" er, men ikke PVK. Så da omtaler jeg det som "venflon, eller perifert venekateter som det egentlig heter". Ikke akkurat så ofte man kommer i den situasjonen da
 13. Florry

  Kjernejournal

  Jobber i akuttmottak. Nyttig, mest hos pasienter som ikke har journal i foretaket (utlendinger, folk som er på ferie osv). Fordeler: får kjapt oversikt over legemidler, pårørende, fastlege, kritisk info osv. Ulempe: kan være mangelfull dersom vedkommende ikke har oppdatert noe selv.
 14. Vanskelig spørsmål. Ingen tvil om at studiet burdet vært fire år, spør du meg. Men hadde nok mange ønsket å gå studiet hvis det ble forlenget? Jeg syns vi hadde alt for lite anatomi, fysiologi, sykdomslære og biokjemi ja. Tror nok noe av det andre vi hadde kunne vært vraket til fordel for det, men det meste må være med.
 15. Hos oss legges de i virkon før de vaskes med såpe og vann etterpå. Ønsker og håper pasientknyttet termometer blir normen alle steder etterhvert!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy