Jump to content
Sykepleiediskusjon

Florry

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

About Florry

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

5,992 profile views
 1. Hvorfor kan du ikke klage? Høres jo ut som du har hatt lite oppfølging ja. Det er ikke greit. Det blir lite grunnlag å vurdere deg på da, når du nesten ikke går sammen med veileder.
 2. Samme erfaring som de over her: praksis er sliiitsomt! Det blir bedre Tror det er veldig vanlig å føle seg utmattet når man er i praksis. Ja, kan være travle vakter når man er ferdig utdannet også, men det er på en annen måte. Hold ut og lykke til!
 3. Samme erfaring som Mina, fra akuttmottak. De pasientene er ikke der for å sove, så lyden har aldri vært et problem. Ikke opplevd at slangen hopper av.
 4. "Avslører" aldri at jeg vet om pasienten er hos oss eller ikke. Ber de vente og spør pasienten om det er greit med besøk. Samme gjelder telefoner. Sier ingenting om de er hos oss eller ikke, og ihvertfall ikke noe om tilstand, uten at det er klarert med pasienten først.
 5. Vet ikke så mye om bruk av lystgass, men har lest at noen fødeavdelinger har måtte slutte å tilby dette pga av ventilasjon/avtrekk. Så det krever kanskje litt av fasilitetene for å kunne ta dette i bruk?
 6. Ved høy klinisk mistanke om DVT eller LE benyttes ultralyd for å bekrefte/avkrefte diagnose, og da er ikke d-dimer indisert. Ved liten til moderat klinisk mistanke vil en normal d-dimer med høy sannsynlighet utelukke DVT/LE. Ved høye verdier sammen med lav klinisk mistanke bør UL brukes for å utelukke DVT/LE. Økt d-dimer er et uspesifikt funn man også kan få hos flere pasientgrupper uten DVT/LE. Feks. akuttfase/inflammasjon, traume, kreftsykdom, DIC. Derfor kan det være lite hensiktsmessig å bruke d-dimer for å utelukke DVT/LE hos inneliggende pasienter med andre diagnoser. Gravid har også naturlig økning av d-dimer gjennom svangerskapet. Kilde: nasjonal brukerhåndbok i medisinsk biokjemi. Klinisk mistanke, hos oss brukes Wells score, er altså det som veier tyngst.
 7. Vi lært SKUV på utdanningen, men jeg bruker det lite i praksis. Eller bruker det jo, men nok ikke på den systematiske måten det er tenkt. Gjør de fleste punktene i SKUV som en del av avdelingens prosedyre når vi får pasienter. SKUV er jo egentlig bare "det kliniske blikk" satt i system, og en måte å være bevist på hva man observerer og rapporterer. Vi hadde også endel om dette med rapportering når vi lærte om SKUV. F.eks at man ikke skal si "fin hudfarge" eller "normal puls". Fin og normal kan defineres forskjellig, og man skal være spesifikk når man rapporterer.
 8. Jeg jobber ved en avdeling der det er lite stell, men dersom vi skal gjøre stell eller prosedyrer i seng (feks. legge inn kateter eller stelle sår o.l.) så bruker de aller fleste plastforkle. Kunne ønske meg engangs stellefrakker som dekker ned til håndleddene, av den blå typen.
 9. Enig! Rir gjerne den kjepphesten sammen med deg ? Eneste er i samtale med folk utenfor helsevesenet merker jeg at de vet hva "venflon" er, men ikke PVK. Så da omtaler jeg det som "venflon, eller perifert venekateter som det egentlig heter". Ikke akkurat så ofte man kommer i den situasjonen da
 10. Florry

  Kjernejournal

  Jobber i akuttmottak. Nyttig, mest hos pasienter som ikke har journal i foretaket (utlendinger, folk som er på ferie osv). Fordeler: får kjapt oversikt over legemidler, pårørende, fastlege, kritisk info osv. Ulempe: kan være mangelfull dersom vedkommende ikke har oppdatert noe selv.
 11. Vanskelig spørsmål. Ingen tvil om at studiet burdet vært fire år, spør du meg. Men hadde nok mange ønsket å gå studiet hvis det ble forlenget? Jeg syns vi hadde alt for lite anatomi, fysiologi, sykdomslære og biokjemi ja. Tror nok noe av det andre vi hadde kunne vært vraket til fordel for det, men det meste må være med.
 12. Hos oss legges de i virkon før de vaskes med såpe og vann etterpå. Ønsker og håper pasientknyttet termometer blir normen alle steder etterhvert!
 13. Hei! Jeg begynte på utdanningen da jeg var 28, hadde da et barn. Det ble en stor omveltning, men gikk veldig greit! Jeg gikk deltid da, så jobbet endel ved siden av. Får jo da redusert stipend/lån. Går du heltid vil du få mer lån. På de 4 årene jeg gikk hadde vi ikke noen "skikkelig" sommerferie (mener da reise til utlandet - vi hadde fine somre uansett ). Jeg hadde ca 1-2 uker ferie hvert år, og jobbet resten. Jobbet også alle røddager jeg kunne, som påske, jul, pinse. Gode penger å tjene da. Studiet er kjempespennende og jeg syns hele veien det var verdt det. Vi var innstilt på å ha det økonomisk trangt, og det gikk overraskende greit. Solgte bilen og kjøpte en billig en, samt brukte bil så lite som mulig. Vi har heldigvis ikke bruk for bil til/fra jobb. Prøvde å legge av litt penger hver mnd til praksisperioder. Når jeg hadde praksis fikk jeg ikke jobbet særlig mye utenom, så da var det greit å ha litt ekstra på lur, omså bare noen få tusenlapper. Vi prioriterte å bruke mindre penger på klær og nye ting, og ikke minske matbudsjettet Man må jo bare prioritere det man syns er viktigst. Vi ble også etterhvert mindre "redd" for å spørre om hjelp. Vi har begge foreldre som gjerne hjalp litt til. F.eks betalte min mamma for barnet vårt sine fritidaktiviteter, så der sparte vi litt pr år. Hun gjorde det med glede, og vi var glad for å slippe den utgiften. Vi baserte oss altså ikke på hjelp, men det var veldig deilig når vi fikk det Kan også snakke med banken ang boliglån, kanskje det er mulig å få redusert avdragene og betale kun renter eller lignende? Enten hele utdanningsperioden, eller bare noen mnd i året. Det første halve året var tøffest, så gikk det veldig greit. Da jeg var ferdig og plutselig steg i lønn og hadde mer inn hver mnd var det helt merkelig! Vi visste ikke helt hva vi skulle gjøre med alle pengene, hehe! Var da blitt så vant med å ha det sånn. Masse lykke til med å realisere drømmen din! Det kommer til å gå kjempefint bare dere er innstilt på at det blir tøft. Det er såå verdt det!
 14. Høres kanskje litt krasst ut, men jeg tenker at en holdningsendring er det som skal til. Jeg tenker ikke så mye på at det er avføring eller oppkast eller hva det måtte være. Jeg har en pasient foran meg som trenger hjelp til å håndtere den situasjonen som har oppstått. Pasienten ønsker helt sikkert ikke å må være nødt til å få hjelp til f.eks. underlivsvask eller å tørke oppkast. Så ikke tenk så mye på hva det er, men heller hva du kan gjøre for å gjøre situasjonen best mulig for pasienten. Ja, noen lukter kan være mindre behagelige. Pust med munnen og gjør jobben på en god måte. Ikke vis at du blir kvalm ihvertfall.
 15. Les prosedyren for det aktuelle apparatet. Kan være forskjeller. Har brukt to ulike, på det ene skulle kyvetten ristes, på det andre ikke.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy