Jump to content
Sykepleiediskusjon

LDG, HIO eller Diakonhjemmet?


Bringebæret

Recommended Posts

Jeg har egentlig en egod magefølelse på LDH, men har samtidig hørt at studiemiljøet skal være litt vanskelig, det er mange som sier at de kristne er veldig kristne og har lett for å fordømme andre. Er det sånn eller vil jeg også finne min plass og få venner?

 

Hvor gikk du på skole og hvordan var det der? Er det lange dager hver dag?

 

Jeg har en deltidsjobb hvor jeg jobber to kvelder i uka. Hvordan skal det gå når jeg har praksis? Hvordan løser dere andre det med jobb ved siden av?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest Guest

Jeg går deltid på Diakonhjemmet og har kjempe god opplevlse av miljøet og medstudentene der.

Ikke er det spesielt kristen heller.

 

Kan anbefale den skolen ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anita

Diakonhjemmets deltidsstudie koster 9000 kroner per semester, og det må jo bli totalt 72 000!

 

Stemmer dette, eller er det jeg som misforstår noe?

 

Denne studieavgiften må man vel låne til, den dekkes vel ikke av bare stipend?

 

Takknemlig om noen kan oppklare dette for meg.

 

:-) Anita

Link to comment
Share on other sites

Guest snart pleier

HiO er stedet for deg.

 

- Jenter og mange gutter.

- Klasser og grupper der man blir kjent og venner med sine medstudenter.

- Gruppeoppgaver og samarbeid sosialiserer og forbereder deg på det virkelige arbeidslivet der man må forholde seg til mange forskjellige typer mennesker.

- Kristne, muslimer, jøder, ateister - Høye, små, tykke, tynne - Folk er forskjellige, ingen snakker religion men sykepleie til pasienten på grunnlag av etiske retningslinjer uansett "rase", kjønn, reiligion og sosiokulturell status.

 

 

 

Annen nyttig info:

 

- 750 kr semesteret i motsetning til 9000.

- Sykepleieavdelingens læringslokaler er pusset opp.

- Stor skole og mange elever, du FINNER en venn eller tjue :)

- Dagene er så lange som man selv gjør det til. Det første året er det undervisning 3-4 dager i uka inkl. veiledningsmøte. Undervisning varierer fra en time til fire på det meste (sjeldent, og ikke mer enn en gang i uka).

- Dette betyr mye ansvar for egen læring, som ved all annen utdaninng ved høgskole og universitet. Man er ikke barn lenger.

- Dermed legger dette opp til at du fint klarer å jobbe i helger og ha evt. unger ved siden av. Jobb flittig og ta studiet seriøst. Selv har jeg jobbet 3 helger i mnd, i snart tre år (ferdig til sommer) i tillegg til fridager uten undervisning. Snittet mitt ligger på A/B og har ingen studielån. Jobber du som sagt seriøst så går det deg vel. Ikke glem og kos deg med de nye vennene dine og les gjerne med dem, det motiverer og du lærer av å lære bort og høre andre forklare på sin måte.

- Praksis er ikke nazi. De ved praksisavdelingen er mennesker de også, si at du jobber to kvelder i uka og fortell det er nødvendig å legge en plan så går det bra. Praksisuke er uansett bare 4 dager i uka.

Link to comment
Share on other sites

Guest Cherry

Jeg har egentlig en egod magefølelse på LDH, men har samtidig hørt at studiemiljøet skal være litt vanskelig, det er mange som sier at de kristne er veldig kristne og har lett for å fordømme andre. Er det sånn eller vil jeg også finne min plass og få venner?

 

Hvor gikk du på skole og hvordan var det der? Er det lange dager hver dag?

 

Jeg har en deltidsjobb hvor jeg jobber to kvelder i uka. Hvordan skal det gå når jeg har praksis? Hvordan løser dere andre det med jobb ved siden av?

 

 

Hei! Jeg går første på Diakonhjemmet, og trives kjempegodt! Studieavgift er på 3500 i semesteret for heltidsstudiet :)

Kullet er på ca 90, og vi blir delt i to store grupper, A og B. Så blir vi igjen delt inn i mindre læringsgrupper på ca 10, A1, A2, B1 osv. Det er disse læringsgruppene du kommer til å ha gruppeeksamnene med.

 

Dessuten syns jeg vi har dyktige forelesere! Vi samarbeider også en del med diakonhjemmet sykehus, og de fleste studentene har sykehuspraksisen sin der. Dersom du trenger et sted å bo, har diakonhjemmet hybler til leie 200 m fra skolen.

 

Alt i alt er jeg veldig fornøyd, du kommer til å trives på diakonhjemmet!

Link to comment
Share on other sites

Lovisenberg er en bra skole. Har merket dette i praksis. Uten å si noe negativt om de andre skolene så virker allikevel praksisstedene å være veldig fornøyd med Lovisenbergstudenter.

 

Du vil ikke merke stort til at det er en kristen skole. Eneste er at det er frivillig samling hver torsdag i kapellet. Mange som ikke er kristne i det hele tatt. Tror ikke de bryr/tar seg nær av dette.

 

Lovisenberg er en stor skole samenlignet med flere av de andre. Store klasser. Men tror HIO er ennå større.

Link to comment
Share on other sites

begynte på deltid på diakonhjemmet nå i januar å skolen er absolutt å anbefale, dyktige lærere, mange ulike medstudenter, bra opplegg med tanke på læringsgruper. ja d koster litt, men tror at man betaler for kvaliteten på studiet/opplegget.

men noen utpreget kristen skole har jeg ikke inntrykk av at d er - folk er forskjellig å d er skolene også...

vet lite om de andre skolene - så dette er noe du må bedømme selv.

bor du i området så kan du jo stikke innom å se og "føle" på kjemien m de ulike skolene.

lykke til m valget - en utrolig morsom og lærerrik studietid har du i allefall foran deg...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
Guest Julia Frederiksen

Hei!

 

Jeg vil studere til å bli sykepleier til høsten, men søkte dessverre ikke på Lovisenberg Diakonale Høgskole.... Det har jeg nå innsett var veldig dumt, da jeg har hørt så mye bra om den skolen. Men, jeg har søkt på Diakonhjemmet og Høgskolen i Oslo. Er veldig usikker på hvilke av de jeg skal ha øverst på prioriteringslisten min over studieønsker. Kan noen hjelpe meg med dette? - Sykepleierstudiet på Diakonhjemmet eller HIO? Har hørt at man får bedre oppfølging på Diakonhjemmet, fordi at HIO er så utrolig stort, samtidig som det er mange som er fornøyd med HIO også... Setter pris på alle råd og tips.

 

Julia

Link to comment
Share on other sites

Jeg studerer også deltid på Diakonhjemmet, og er veldig fornøyd :)

 

Ja, det koster mer, det er jo en privatskole, men du får det du betaler for, og får du stipend/lån så dekkes dette. Og du får jo uansett en del tusen gjort om til stipend når du består eksamen.

Lærere og studenter er veldig engasjerte og det gjør deg også engasjert.

 

Ja jeg føler du blir mer "sett" og fulgt opp enn på store høyskoler og universitet. Jeg hars elv erfaring med annen høyskole/universitet, og ville valgt Diakonhjemmet igjen og igjen, og anbefalt det til andre :) Skolen har godt rykte på seg rundt omkring, har hørt at når det kommer studenter fra Diakonhjemmet i praksis så tenker de at "studentene derfra er gode og har fått et godt grunnlag", har jeg hørt fra noen iallefall, og det er jo kjekt å vite :)

 

Lykke til uansett hva du velger, et spennende og veldig interessant studie er det uansett hvor du havner :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 2 weeks later...

sent, men vil bare nevne at det finnes en skole til i Oslo

Høyskolen Diakonova. Har gått der selv 1 år nå.

Ingen nevneverdig studieavgift akkurat som ved høyskolen. Små klasser slik at man får nært forhold med lærerene og god oppfølging. Praksisstedene forteller at de har alltid god erfaring med studenter fra Høyskolen Diakonova og LDH, som begge er eid av Diakonova stiftelsen :D

Skolen har kristne verdier, som i bunn og grunn er bare et stort fokus på at vi skal være snille mennesker som ser pasienten som et helt menneske med mange forskjellige dimensjoner. Ellers er det kristne ved skolen et valgfritt tilbud ved siden av skolen :)

Uansett hvilken skole du valgte, så tror jeg nok du vil trives. Du er blandt fremtidige sykepleiere. Altså du er ombringet av omsorgsfulle og empatiske mennesker uansett :)

 

Skoledagene på Høyskolen Diakonova skal for mitt kull vare fra 08.45-15.30 i teorien hver dag fra høsten2012. (Dett er en endring fra forrige år, hvor vi sluttet kl 14.00). Det er nå istedet en 1,5 time midt på dagen med fritime/lunsj.

Ikke all undervisning er obligatorisk, men det meste er det og resten anbefaler jeg å være på, så lenge du har muligheten til det :D

 

I praksis så er det du selv som må ordne deg fri fra arbeidsplassen om dette komme i veien for praksisdager. De fleste arbeidsplasser (i helsesektoren) er fleksible for studentene, og tillater deg å starte senere på jobb, bytter vakter o.l. Jeg jobber selv annenhver helg og for meg måtte jeg endre mine fredager noe for å rekke fra praksis til jobb.

I tillegg kan du legge opp timene til praksisen din litt selv, men du skal helst følge din veileders (fra praksisplassen) turnus så mye som mulig. Alt min skole krevde var at vi la opp timeplanen slik at vi får ut mest mulig læring av den. Få med deg mest mulig og mest mulig tid med veilederen din tilstedet når du jobber. Så ofte kunne jeg bare jobbe fulle dager andre dager og dermed slippe å jobbe så lenge eller i det hele tatt på fredager når jeg hadde jobb.

 

Håper dette var noe til hjelp :P

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Hei dere som har skrevet i denne tråden tidligere! :-)

Vet ikke om dere får noe beskjed om denne meldingen, men jeg forsøker.

 

Jeg begynte ved Diakonhjemmet nå i høst, på sykepleiestudiet. Vinglet frem og tilbake mellom Sandvika (underavd av HiOA) og endte som sagt opp med Diakonhj. DESVERRE! :-( Jeg er såååå skuffet etter alt det flotte jeg har hørt!

 

Nesten all undervisning foregår via nettforelesninger, som for det meste er skriftlige med noen få dårlige videosnutter. Dette har vært dårligst i forhold til anatomi og fysiologi delen. Noen av forelesningene (faktiske forelesninger) i sykepleien/sykdomslære har vært veldig bra. Men vi har hatt knapt en forelesning i uken (i snitt) og noen timer nærværspliktig oppmøte i forhold til praktiske øvelser. Når det gjelder de praktiske øvelsene så må du lese deg til hvordan de skal gjøres og igjen, se noen mindre bra filmer. Ingenting blir gjennomgått av lærer! :-O

Den såkalte veiledningen er en uinteressert person som er mer vekk fra øvelsessenteret enn tilstede...

 

Hele klassen min samt mange andre har sendt inn skriftlig klage via elevrådet. Men det vil selvfølgelig ikke få noen tilbakevirkende kraft for oss...

Så jeg fraråder å begynne på Diakonhjemmet - nå VID (sammenslått med en eller annen annen skole)!

 

Hadde jeg visst dette hadde jeg definitivt valgt Sandvika hvor de kun er 30 stk i klassen.. Men gjort er gjort. Jeg håper jeg får flyttet over til Sandvika til høsten.

 

Er det noen som går på Diakonhjemmet nå som har fått med seg de nye endringene og kanskje kan si noe om hva de mener? Eller er det noen her som har gått i Sandvika i fjor og i år som kan si noe om opplegget/erfaringene derifra?

 

Hilsen frustrert elev

Link to comment
Share on other sites

Guest Jostein

Hei dere som har skrevet i denne tråden tidligere! :-)

Vet ikke om dere får noe beskjed om denne meldingen, men jeg forsøker.

 

Jeg begynte ved Diakonhjemmet nå i høst, på sykepleiestudiet. Vinglet frem og tilbake mellom Sandvika (underavd av HiOA) og endte som sagt opp med Diakonhj. DESVERRE! :-( Jeg er såååå skuffet etter alt det flotte jeg har hørt!

 

Nesten all undervisning foregår via nettforelesninger, som for det meste er skriftlige med noen få dårlige videosnutter. Dette har vært dårligst i forhold til anatomi og fysiologi delen. Noen av forelesningene (faktiske forelesninger) i sykepleien/sykdomslære har vært veldig bra. Men vi har hatt knapt en forelesning i uken (i snitt) og noen timer nærværspliktig oppmøte i forhold til praktiske øvelser. Når det gjelder de praktiske øvelsene så må du lese deg til hvordan de skal gjøres og igjen, se noen mindre bra filmer. Ingenting blir gjennomgått av lærer! :-O

Den såkalte veiledningen er en uinteressert person som er mer vekk fra øvelsessenteret enn tilstede...

 

Hele klassen min samt mange andre har sendt inn skriftlig klage via elevrådet. Men det vil selvfølgelig ikke få noen tilbakevirkende kraft for oss...

Så jeg fraråder å begynne på Diakonhjemmet - nå VID (sammenslått med en eller annen annen skole)!

 

Hadde jeg visst dette hadde jeg definitivt valgt Sandvika hvor de kun er 30 stk i klassen.. Men gjort er gjort. Jeg håper jeg får flyttet over til Sandvika til høsten.

 

Er det noen som går på Diakonhjemmet nå som har fått med seg de nye endringene og kanskje kan si noe om hva de mener? Eller er det noen her som har gått i Sandvika i fjor og i år som kan si noe om opplegget/erfaringene derifra?

 

Hilsen frustrert elev

Interessant. Går du hel eller deltid? Første gangen jeg hører noe negativt om det stedet, men værdt å ha i mente neste år når jeg skal søke.....

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Hei Rachel!

 

Jeg vet ikke om du vil lese dette. Jeg begynte også på Diakonhjemmet sykepleie 2015. Gledet meg til 3 flotte år med et så godt rykte som skolen har. Det var meget interessant å lese teksten din.

 

Så meg godt igjen i dine situasjoner og må si meg 100% enig i hva du sier. Jeg er utrolig skuffet og lei av IKT- undervisning på anatomi og selv leste videoer på øvelsessenteret tar over undervisningen. Nå er det snart skoleslutt og kan ikke si at jeg har fått en god oppfølging. Det har flere i gruppen min sagt. Mange av oss slutter og begynner på ny studie til høsten.

 

I tillegg har jeg fått en dårlig praksisopplevelse der jeg først ble utplassert 38km unna hjemmet mitt med lite tilgang på kollektiv transport tidlig på morgenen. Skolen tar IKKE hensyn til hvor du bor med mindre du maser og maser til administrasjonen hver uke som jeg gjorde.

 

Det er synd at denne flotte skolen som jeg begynte på i fjor fikk denne dårlige endringen. Alt i alt, fantastisk sosialtmiljø, men dårlige fagmiljø.

 

Til dere som vurderer å studere på VID- Diakonhjemmet > skolen er ikke som det var i "gamle dager". Nå er vi 2stk på denne samtalen som er skuffet. Men lykke til med valget!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Amygdala

Jeg har gått på Diakonhjemmet og ville ikke anbefale den skolen for 5 øre. Alt for lite undervisning på skolen, for mye undervisning i stoff man kunne lest om på egenhånd, for mye selvstudium i stoff man helst skulle fått undervisning i på skolen, for mye rot med sisten-liten-avlyste forelesninger, for mange unyttige nærværspliktige forelesninger, for mye rot med nettsiden skolen bruker - itslearning - som gjør hverdagen vanskelig og uoversiktelig for studentene. Jeg fatter og begriper ikke hvorfor denne skolen har så godt rykte! Jeg har følelsen av å få en Ikea-utdanning. For ikke å snakke om at man som godt voksen, selvstendig person, dog student, blir møtt med en ovenfra-og-ned-holdning av flere av de ansatte, som om man er en liten uerfaren dritt som kommer rett fra videregående. Kyss meg i ræva for en skole.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
Guest Misfornøyd splstud

Diakonhjemmet og nå VID er et driftsted uten like! Mye rot med administrasjon og ingen har kontroll på hvem som kan svare på noe. De som burde vite tar ikke ansvar og det er bare rot. Hadde jeg visst det jeg vet i dag om dette studiestedet så hadde jeg valgt Lovisenberg. Ingen oppfølgning, hovedsakelig praksis på Diakonhjemmet sykehus som IKKE er et ideelt sykehus, lærere som ikke har vært ute i felten på 20-30 år, forelesninger som ikke er motiverende og trynefaktor til de grader. Er ferdig nå til jul - kommer aldri til sette mine ben på den "høgskolen" og vil ikke anbefale det stedet. Dyrt er det også ?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Usikker vgs elev

Vet noen om Lovisenberg har noen planer om å sammenslå seg med VID? Jeg vet at Høyskolen Diakonova har planer om å gjøre dette, og som dere andre har sagt, virker det som VID ikke er så bra. Jeg har lyst å gå på Lovisenberg, men er litt usikker om jeg vil allikevel hvis de skal også bli en del av VID.

 

Takk! :wacko:

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Jeg startet på Haraldsplass og avsluttet ved Diakonhjemmet. Begge er nå blitt VID høgskole. Jeg ante ikke hvor bra Haraldsplass var før jeg flyttet ril Diakonhjemmet og ble sint over hvor dårlig det var. Ingen informasjon å få, aldri svar fra lærerne, dårlig og ustrukturert undervisning... vi måtte i barnehage praksis uten at de kunne gi grunn for hvorfor dette var relevant - kun skolen som ikke hadde noen bedre praksissteder.

 

Ellers hørt mye bra om Lovisenberg og Diakonova! :-)

Link to comment
Share on other sites

Guest Amalie

Jeg skal begynne på sykepleierstudiet nå til høsten. Har hørt mye bra om Lovisenberg og vurderer det sterkt. Har også sett på Betanien og høgskolen i Bergen, noen som har noen er erfaringer? Er det best i Oslo eller Bergen?

Link to comment
Share on other sites

Guest Shenny

Hvordan vet du at du skal begynne på sykepleierstudiet til høsten (Guest_Amalle)? Er det fordi at du har så gode karakterer at du vet du er garantert plass, eller har du fått tidligere svar enn andre?

Jeg har prøvd å google for å finne diskusjonstråder der det blir diskutert hvor folk har havnet på venteliste, og om de til syvende og sist kom inn eller ble værende på ventelista.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tok sykepleien på LDH og videreutdanning på HIOA, og jeg var veldig fornøyd med begge utdanningsinstitusjonene. Jeg vet selvsagt ikke hvordan sykepleien er på HIOA, men synes generelt at fagmiljøet og miljøet forøvrig er svært godt på HIOA. Det er nok mer lagt vekt på selvstudier og større årskull der enn på LDH, så det er nok litt smak og behag. Skulle jeg gått sykepleien på nytt kunne jeg fint vurdert HIOA fremfor LDH.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
Guest Sliten

 

 

Ikke søk LDH for dere som leser tråden...

I praksisen 2. Året 2018 hadde vi så få veiledere at noen ble sendt til Røros. Vi kunne nekte det, men da måtte vi stå over et år. 

Å ha så få veiledere resulterte i stor påkjenning for oss i praksis. Vi får ikke byttet veileder hvis man havner i feil klør hos en veileder i praksis. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 1.5.2018 at 7:32 AM, Guest Sliten said:

 

 

Ikke søk LDH for dere som leser tråden...

I praksisen 2. Året 2018 hadde vi så få veiledere at noen ble sendt til Røros. Vi kunne nekte det, men da måtte vi stå over et år. 

Å ha så få veiledere resulterte i stor påkjenning for oss i praksis. Vi får ikke byttet veileder hvis man havner i feil klør hos en veileder i praksis. 

 

 

Takk for informasjon. Dette hørtes ille ut. Vet du hvorfor det plutselig er blitt mangel på veiledere?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy