Jump to content
Sykepleiediskusjon

Helsefagarbeider gjør sykepleieroppgaver?


Guest Anna

Recommended Posts

Hos oss legger helsefagarbeidere dosetter. Det er fordi det ikke var sykepleiere på avdelingen før, og da fikk noen av dem tillatelse fra legen til å legge. Nå har vi blitt noen flere sykepleiere der og da har vi tatt over den oppgaven mer og mer. Men er vi ikke på jobb den dagen det skal legges blir det en helsefagarbeide som gjør det.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jeg har mange års erfaring fra hjemmetjenesten, er utdannet omsorgsarbeider men har nå startet sykepleierutdanning.

Der jeg jobbet før var det helt vanlig at en sykepleier og en helsefagarbeider la dosetter, helsefagarbeideren må alltid ha en sykepleier med seg. Dem som var interesserte fikk også opplæring i kateterisering, Bl.s måling og insulinsetting på enkelte pasienter. Det er helt vanlig at sykepleiere utfører stell og andre pleieoppdrag. Noen dager hadde vi 14 sykepleiere på jobb og hadde kun sykepleieoppgaver til 8 sykepleiere, da ble det pleielister til de andre. Andre ganger hadde vi 6 sykepleiere på jobb, da måtte listene "strippes" for pleieoppdrag og helsefagarbeiderne som var kompetente og hadde opplæring fikk sykepleieoppdrag.

 

Der var det mye fokus på at man jobbet som team, alle yrkesgrupper! En del av sykepleien ligger i pleieoppdragene, det handler ikke bare om stikking og RIK og andre prosedyrer.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy