Jump to content
Sykepleiediskusjon

Kirurgisk avd.


Guest Guro

Recommended Posts

Heii ?

Er nyutdannet sykepleier og trenger tips til hva jeg bør lese meg mer opp på i forhold til de mest vanlige operasjonene/sykdommene på kirurgisk avdelig. 

Har sommerjobb på et lite sykehus, som bare har en kirgurgisk avdeling. 

Link to comment
Share on other sites

Dette blir sikkert lærerikt og spennende. Har sykehuset du skal jobbe på en hjemmeside der det står hva slags inngrep de utfører? 

Jeg har ingen kjennskap til generell kirurgi, men vil tror det er mye akutt, stanse blødninger og stabilisere pasienten før de eventuelt  videre sendes til spesialavdeling. En generell kirurgisk avdeling skal vel også håndtere en del akutte og enklere inngrep selv, som appendicitt og andre akutte mage-tarm operasjoner, noe ortopedi slikt som brudd. trolig også noe brokk og variceoperasjoner, abscesser for å nevne noe.

Egentlig ikke et godt svar, da jeg ikke har noen erfaring fra en slik avdeling. Kun nevrokirurgisk. 

Men det du kan lese på er pre og postoperativ sykepleie, anestesi, smertebehandling, blodtransfusjoner. Vurdering om pasienten er stabil, ta en titt på NEWS, vi har skrevet om det her  http://sykepleiediskusjon.net/topic/26508-news/

Vurdering av operasjonssår, hematom, infeksjonstegn. Sepsis er også viktig å kunne uansett hvor man jobber,så lær deg qSOFA kriteriene http://sykepleiediskusjon.net/topic/26346-anbefaler-alle-å-se-disse-videoene-om-sepsis-svært-lærerike/

Mye av dette kan du sikkert, men nevner ting det kan være gunstig å ha lest seg litt opp på før man begynner.

Lykke til, og bare spør om det er noe du lurer på!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy