Jump to content
Sykepleiediskusjon

Hei folkens!


Recommended Posts

God ettermiddag, dere. :)

Etter 2 år med sanitets- og befalstjeneste i forsvaret, er det endelig klart for at jeg kan begynne med sykepleierstudiet. Gleder meg sykt! :P

Noen her med erfaringer fra Høyskolen i Bergen?

 

Mvh

Erik

Link to comment
Share on other sites

Er vel ikke så mange spørsmål, egentlig... :)

Lurte litt på utvekslingsmuligheter på HiB..? Alltid hatt lyst til å studere i utlandet, men vil ikke ta hele studiet. Er det mange av sykepleierstudentene som får ta et semester eller to i utlandet?

Link to comment
Share on other sites

Det er store muligheter for utveksling, både 2. og 3. året. Det er populært å reise til Australia (Brisbane) 2. året, og 3. året er det vel Afrika (Tanzania og Etiopia) som er mest populært, og så er det en del som reiser andre steder i Europa (Hellas, Nederland, Portugal, Italia).

Full oversikt over hvor man kan reise når man går sykepleien på HiB finner du ved å velge "Sykepleier" under "Fagområde" her :)

Link to comment
Share on other sites

Stilig! Er det mange plasser på disse utvekslingsturene, eller er det hard konkurranse om få plasser? Lurer også på hvordan det er å ta studiene i utlandet. Er det noe automatikk i det å få et semester i utlandet godkjent som en del av studiet i Norge, eller er det masse søknader som må fylles ut, eventuelt kan man risikere å måtte ta ekstra fag når man kommer tilbake til Norge?

 

Teoriundervisningen i studiet, som anatomi, fysiologi osv, er det klasseromsundervisning, auditorie eller egenstudie på disse fagene? Eventuelt noe praktisk...? Dissikering etc?

Link to comment
Share on other sites

Det er nok litt begrenset med plasser, men hvor mange det er og hvor hard konkurransen er har jeg ikke så god kjennskap til. Tror det er flest plasser i Australia og Afrika. Har ikke hørt om noen som ikke har fått godkjent utenlandsopphold. Det skal jo være tilrettelagt fra skolen/eksamenskontoret sin side, så du må nok ikke ta noen ekstra fag når du kommer tilbake til Norge.

 

Kullet kan bli delt opp i 2 eller 3 klasser, men første studieår er man oftest samlet hele kullet når det kommer til undervisning som anatomi/fysiologi, sykdomslære og mikrobiologi, og da foregår undervisningen i et stort auditorium. I de andre fagene i første studieår (generell sykepleie, sykepleiens historie osv) er man delt opp i klasser, og det er med hvert klasse (som igjen er delt inn i 4 studiegrupper á 12-14 personer) man deltar på øvelsespost hvor man får lære prosedyrer, dissekerer kuøye og griselunger, og gjør andre lab ting.

 

Opplegget kan selvsagt variere fra kull til kull, så det er ikke sikkert du får det helt slik.

Link to comment
Share on other sites

Takker så mye for bra svar!

 

Lurer vel også litt på hvordan førstehjelpsutdanningen er på sykepleien.. Jeg hører at Haukeland har sin egen avdeling i Norsk folkehjelp, som er åpen for studenter som vil lære førstehjelp. Gjelder dette bare medisinstudenter, eller kan sykepleiestudenter bli med også?

Link to comment
Share on other sites

Vi har hatt førstehjelp flere ganger, med litt ulikt opplegg fra gang til gang. Noen ganger er det bruk av "Dukken Anna" med opplæring i hjertekompresjoner og innblåsninger, altså ganske basis HLR. Men vi har også fått opplæring i AHLR med defibrillator. I tillegg har vi hatt case-oppgaver hvor man deles inn i grupper på 5-7 personer og går fra rom til rom og skal løse oppgaver. Ofte er det sånn at 2 stk går inn i rommet først for å spille den som har vært utsatt for en ulykke og en som er observatør. Så kommer de andre inn og skal utføre de oppgave de ville gjort i en reell situasjon. Veldig lærerikt! Husker ikke om det er Røde Kors eller Norsk folkehjelp som hadde laget opplegget for oss..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy