Jump to content
Sykepleiediskusjon

Anestesisykepleier - hvordan er en dag på jobb?


iceline

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Hei! Har ikke vært inne her på lenge, så jeg har ikke sett denne tråden. For å avlive en myte først, anestesisykepleie er ikke bare fart og action... Men det er litt av det også, men mest av alt en mulighet til å fordype deg i et kjempespennende fagområde hvor du får mulighet til å bli god, bruke hodet og jobbe selvstendig :)

 

Primæroppgaven til en anestesispl er beskrevet i funkjsonsbeskrivelsen:

Anestesisykepleieren skal ved hjelp av relevant kunnskap og sin kliniske kompetanse ivareta pasientens behov for sykepleie og anestesi:

  • i den pre-, per- og post- operative periode
  • ved spesielle undersøkelser/behandlinger
  • i akutte livstruende situasjoner
  • ved akutt eller kronisk smerte

Anestesisykepleieren anvender spesialisert medisinsk utstyr og bidrar ved sin spesialkompetanse til at medisinsk behandling gjennomføres på en forsvarlig måte.

 

 

Hentet fra: http://www.alnsf.no/index.php/om-alnsf/dokumenter-og-vedtekter/56-funksjonsbeskrivelse-for-anestesisykepleiere

 

I hverdagen jobber du som anestesisykepleier med å bedøve pasienter til operasjoner (narkose eller regional (spinal, pleksus etc), evt i lokalbedøvelse, da ofte med sedasjon i tillegg). Ved innledning av anestesien jobber du alltid sammen med en anestesilege eller en annen anestesisykpleier, men underveis er du oftest (unntatt på de sykeste pasientene og de mest komplekse/spesielle operasjonene) alene som anestesipersonell på operasjonsstua. Da administrerer du anestesien og må gjøre selvstendige valg og vurderinger, og konfererer når du er i tvil. Som anesteissykepleier får du også en spesialkomeptanse på å håndtere luftveier (maske/bag, intubasjon, larynxmasker etc), og blir veldig god på å legge venekanyler på pasienter. Kombiner dette med solid teoretisk kunnskap og trening i og erfaring med akutte situasjoner, så har du en kompetanse som er veldig ettertraktet, og som gjør at anestesisykpleieren er en naturlig del av feks stansteam, traumeteam etc. Så en del action, det blir det ;)

 

Det jeg liker med yrket er imidlertid ikke bare det akutte, men det at en får muligheten til å bli god på et område, og ha mulighetene til å gjøre en god jobb. Du har bare en pasient om gangen, og har da muligheten til å få gjort en så god jobb som du kan, uten det stresset og presset som ofte oppleves på sengeposter etc. Så jeg vil absolutt anbefale å tenke på anestesi om du ser på deg som en rimelig dyktig sykepleier som har lyst på nye utfordringer. Egenskaper som jeg mener en må ha som anestesisykepleier er evne til å holde roen, ha oversikt og ikke minst å være nøyaktig, på grensen til nevrotisk :P

 

Her er noen videosnutter fra videreutdaningene i AIO-sykepleie vedd Høgskolen i Gjøvik. Håper dette har gitt svar på litt av det dere lurte på, og velkommen inn i anestesifaget :)

 

 

og

 

 

mvh

Lars Svarthaug, HiG

Link to comment
Share on other sites

Veldig spennende filmer å se! Jeg har et stort ønske om å bli anestesisykepleier en gang i tida, men synes det er tragisk at det er så dårlige stipend mange steder. Jeg er svært positiv til å ha bindingstid, men når stipendet under utdanning er på kanskje 5000 kr/mnd (med bindingstid), er det vanskelig å klare det når en har hus og familie også... Selvfølgelig kan en jobbe litt ved siden av studier, men siden det er et fulltidsstudium med praksis, vil det begrense seg litt hva en har kapasitet til.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy