Jump to content
Sykepleiediskusjon

Har du jobbet i utlandet?


Recommended Posts

thons skrev i tråden bacheloroppgave:

Australia er topp! Skolen er litt vel utfordrende da.. Sykepleien er paa universitetet, og det er jo ganske annerledes enn en hoegskole hjemme. Vi har dobbelt saa mye praksis hjemme enn det de har her, saa her er det myyye teori. Og mye databaser og forskningsoek. Noe som i grunn har vaert min store skrekk gjennom hele studiet. Men naa begynner det aa gaa litt lettere. Skal ha praksis paa en avdeling for ungdommer som det feiler mye forskjellig. Det blir veldig spennende!

 

Så anderledes :) Mon tro hvor man lærer mest, i Norge eller Australia...Kanskje man lærer mer av mer teori, men på den andre siden er det jo viktig at man får prøvd ut ting i praksis. Hva tror dere er mest gunstig?

Oi... har de egne ungdomsavdelinger... Hva slags avdeling er det ? Er det psykiatri eller somatikk ?

Skal du være i Australia hele studietiden eller er det bare for en periode?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jeg vet jaggu ikke hva som er best. Kanskje de blir mer faglig sterke her, mens vi blir bedre på prosedyrer og praksis. De norske som tar hele utdanningen sin her, mener at de får den beste utdanningen! Men sånn er det jo alltid. :)

 

Avdelingen er for ungdom 12-18 år, og jeg har kopiert fram hjemmesiden: "patients receive care from a wide range of medical and surgical staff including respiratory, general medicine, endocrine, general surgery, orthopaedics, neurology, gastroenterology and rehabilitation specialists."

Jeg vet nemlig ikke så mye, vi har ikke hatt info møte enda. Men det skal være et bra sykehus og ha praksis på. Lurer på hvordan det blir å bare ha 3 ukers praksis, er jo vant til 8 uker hvert sted hjemme. Da har man goood tid da.

 

Jeg tar bare et semester her nede, så skal hjem til jul og gjøre siste innspurt. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja man synes jo alltid at den utdannelsen man selv har er best :) Hørtes spennende med denne ungdomsavdelingen. Du får fortelle oss litt mer om den når du har vært der i praksis. Hvordan de legger det opp om du får kontaktsykepleier osv.

Ja, 3 uker var ikke lenge. Vi får håpe de er flinke til å følge dere opp denne korte perioden

Spennende å ta et semester i Australia. Du lærer sikkert mye og kanskje du kan ta med noen erfaringer hjem som vi kan dra nytte av her i Norge :)

Men hvordan er det å hoppe inn og ut av studiet på denne måten? Jeg mener at de holder kanskje på med noe annet i Norge mens du er der nede. Må du ta igjen noen eksamener eller noe slikt når du kommer hjem?

Link to comment
Share on other sites

Fokuset hjemme dette semesteret er psykisk helse, i tillegg til noe prosjekt-greier og 2mnd praksis. Her nede er et av fagene våre "mental illness", og vi har valgt å jobbe mest med det for å følge med de hjemme. Så slipper vi "ledelse og rehab"-praksis hjemme mot praksisen her nede. Alt blir godkjent. Men jeg skjønner hvorfor du lurer på hvordan det er å hoppe ut på den måten. Veldig mange skal ha praksis i utlandet og blir borte 3mnd dette året, vi blir bare litt lenger borte. Men det er vrient å sette seg inn i det australske systemet. Lære alt på engelsk; sykdommer, medisiner osv. Og noen ganger tenker jeg at det er jo bare tull å slite sånn, for jeg skal jo hjem og jobbe "på norsk" uansett. Men tull er det vel ikke akkurat uansett, det er vel bare en god erfaring! Og en tøff erfaring; det er hardt arbeid, og vi vet enda ikke hvordan vi gjør det i noen fag. (og så er det jo så mange andre ting enn skole som frister her nede, vi må jo f.eks få reist så mye som mulig når vi først er her og utnyttet stranda vi bokstavelig talt bor på, hehe). På min skole hjemme har vi bare eksamen til sommeren, så vi går ikke glipp av noen. Men vi må ta igjen en god del oppgaver, for de legges til grunn for hjemmeeksamen. Så det blir et slit i tillegg til 4mnd praksis og bacheloren. Menmen, vi visste jo det før vi dro. ;) Skal fortelle mer om praksis når den tid kommer.

 

Jeg synes dette er et flott forum, det er så moro å lese om andres erfaringer og opplevelser og sånt. :)

Link to comment
Share on other sites

Det høres utvilsomt ganske slitsomt ut, men sikkert spennende og noe du aldri kommer til å angre på at du gjorde. Blir kjempe spennende å høre om praksisperioden din!

Veldig hyggelig at du liker forumet :)

Jeg synes også det er SÅ spennende å lese om alt dere skriver ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Hvor mange uker praksis er det vanligvis totalt i en norsk sykepleie bachelorutdanning?

 

Der jeg studerte var det 1 uke observasjonspraksis i sykehjem, 7 uker vanlig praksis i sykehjem, 8 uker i medisin, 8 uker i kirurgi, 8 uker i hjemmesykepleie og 8 uker i psykiatri... Toalt 40 uker fordelt på 3 år

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Jeg var 4 uker i praksis i Uganda siste året, og må si at jeg er veldig glad for at jeg var der som student og ikke sykepleier. Ble bedt om å gjøre prosedyrer og rutiner på "deres" måte, som var veldig annerledes enn sånn vi hadde lært på skolen (som oftest ting som rett og slett var feil/farlig). Da var det greit å kunne "gjemme" seg bak "jeg er student, og har ikke lov å gjøre det i Norge, jeg kan stryke", selv om det ofte var løgn.

Skal tilbake til Uganda neste sommer til et barnehjem jeg har litt kontakt med, og der har de en klinikk jeg kanskje skal jobbe litt på som frivillig. Da blir det mer på mitt eget initiativ og jeg har mer guts og kan si ifra at "SÅNN gjør jeg dette, deal with it". Utrolig hvor mye mer selvtillit jeg fikk med en gang autorisasjonen kom i posten..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Jeg reiste til England i praksis gjennom ENM i to uker. Der hadde jeg en uke på medisinsk avdeling og en uke på kirurgisk samt noe teoretisk undervisning på ansvarlig skole. Hvilken spesialitet du havner i kommer helt an på skolen som har ansvar for praksisen din. Selv om det kun var to små uker var det hektisk, spennende og utrolig lærerikt! Dette er ikke så langt hjemmefra, men likevel er sykepleierrollen veldig annerledes enn hjemme. I tillegg knyttes varige kontakter det er naturlig å diskutere sykepleie med. Spennende og lærerikt! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy